ЕКСКЛУЗИВНО: Обезбеђено 700.000 евра за прву дечју магнетну резонанцу у Војводини

На иницијативу председника Покрајинске владе Игора Мировића свакодневно се одржавају састанци с најпознатијим компанијама из Војводине с циљем да се окупе око пројекта

набавке мангентне резонанце са свом пратећом опремом за потребе Дечје блонице у Новом Саду, сазнаје „Дневник“.

По тим информацијама, за сада се велики број компанија одазавао позиву и изразиле су спремност да се придруже акцији и обезбеде значајне своте неопходне за набавку тог апарата.

Дечја болница је раније за ту намену прикупила око 150.000 евра, а очекује се да Покрајинска влада и највећа предузећа у Војводини обезбеде још додатних 700.000 евра. По тврдњи наших извора, ускоро ће се заокружити број компанија које ће обезбедити потребан недостајући новац.

С обзиром на то да Дечја болница нема своју магнетну резонанцу, најмлађи пацијенти, којих има више од 1.000 у Војводини, упућују се на дијагностички преглед у Клинички центар Војводине, одговарајуће Институте у Сремској Каменици, док их део одлази у Београд на преглед магнетном резонанцом у Институту за мајку и дете и Дечјој болници у Тиршовој улици.

Како сазнајемо, у Покрајинској влади су убеђени у то да ће се у наредних 60 дана уз ангажовање великих компанија, сопственим новцем успети да обезбеде неопходну своту за ту набавку, тако да ће Дечја болница бити трећа у Србији, а прва здравствена установа за децу у Војводини, која је опремљена магнетном резонанцом.

А. Савановић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести