Гојковић: Спремна нова политика за Војводину

- Овако велика подршка грађана Војводине, коју су дали листи коју предводи Српска напредна странка, ставља велику одговорност пред тим који буде водио Војводину.

Јер, победити на изборима је једна ствар, а сада треба одговорно сваки дан радити да се оправда то заиста огромно поверење грађана, каже у изјави за „Дневник“ чланица Председништва СНС и прва на листи коалиције окупљене око напредњака на покрајинским изборима, упитана да ли је лако новој власти да после 16 година уђе у здање Покрајинске владе. 

Како додаје, изборна победа Српске напредне странке, односно листе „ Александар Вучић Србија побеђује “ у Војводини је „ чиста и показало  се да је тачно све оно што смо говорили више од две године да Демократска странка и Бојан Пајтић немају више никакво поверење грађана Покрајине“.

То се „ једноставно осетило у разговору са грађанима, на трибинама и митинзима, пошто сам највећи део кампање провела управо у Покрајини,  са члановима СНС и колегама из других коалиционих  партија “.

- Није било разлике када бисмо се срели са пензионерима, женама, младима... Сви су нам рекли да им је доста ДС и Бојана Пајтића и такве политике уништавања Војводине и да су жељни промене. То се видело коначно и на изборима,  пошто  је наша листа освојила убедљиву већину и самостално може формирати власт у Покрајини. То је успех и велика одговорност пред нама за период од четири године, у коме ћемо спроводити потпуно нову политику за Војводину- истиче Маја Гојковић.

На питање како коментарише такав успех листе коју је предводила, и поред тога што је била мета негативне кампање, она каже да је „ у Војводини кампања  била специфичнија  односу на републичку “. - Ми смо наступали овде као велика, опозициона странка која је предводила незадовољство грађана Војводине  влашћу и режимом ДС и Бојана Пајтића .Напади увек иду ка Александру Вучићу и шире, ка његовој породици, али по мени. Очекивано је било да најгори могући напад па и увреде ничим утемељене иду на мој рачун.  Али то су неке  етикете које Пајтић већ годинама лепи по сваком ко му се супротстави. Увек сам тврдила  да није лако бити у опозицији у Војводини, супротставити се и рећи „ цар је го“. Била сам сметња и зато што по изборним правилима за Скупштину АПВ уз име листе председника странке, увек иде и име првог на листи. Наравно да су онда напади били усмерени ка мени. Да је био неко други на мом месту, а супротстављао се Пајтићу, сигурно би прошао кроз тог „ топлог зеца“, као што сам морала ја- каже Маја Гојковић.

- Али,  истина се показала, пошто није било скиравања и јасно се видело ко је носилац листе и ко је први на њој, па су грађани  могли да одлуче да ли да верују Пајтићу и његовој пропагандној машинерији, или желе промене и гласају за будућност. Очигледно је да су гласали за будућност, а не за оно што смо имали прилике да видимо за време владавине Бојана Пајтића и за симболе његових промашаја док је био премијер, а то су Хетерленд и Каменица 2. И од тога не може да се побегне, он са тим мора да се суочи, а то ће најлакше учинити сада када је у опозицији. И када губите морате да будете достојанствени. Он мора да схвати да представља грађане који су заокружили његово име, а не себе и своју партију- истиче саговорница „Дневника“.

Поводом дилеме шта  СНС планира у Војводини, Маја Гојковић каже да у странци још нису имали састанке на ту тему, а до сада су само анализирали резултате избора и рад странке. Истиче да се чекају коначни изборни резултати ПИК, али и на другим нивоима.

- Чека се и да лидер СНС  Александар Вучић  напише програм развоја и будућности за читаву Србију, а онда ћемо разговарати и у оквиру странке и шире са киме ићи у коалицију и који би то био најбољи тим за АПВ, који ће четири године радити на њеном развоју, у сарадњи са свим локалним самоуправама, без обзира да ли је   СНС у њима на власти. И наравно уз много бољу и чвршћу сарадњу са републиком Србијом. АПВ је нераскидиви део наше државе и не смемо никада више да дозволимо да нема сарадње између покрајинске администрације и Владе Србије- закључује Маја Гојковић.

Светлана Станковић

 

Шири консензус за покрајину

По речима наше сагворнице, окосницу нове војвођанске  администрације чиниће СНС, а за сада већ познати партнер је једино СВМ, са којима су одлично сарађивали до сада на републичком нивоу.

- Њима су отворена врата  и за нову републичку владу, као и за све локалне самоуправе где имамо  одборнике ми и они. Иштвану Пастору је, као што је познато, већ понуђено место председника покрајинске скупштине. Наравно, разговараћемо и шире. Наша идеја  је да у Војводини то буде једна широка коалиција, јер покрајина је погрешно вођена у последњих 16 година и мора да се крене све из почетка. Зато је у Војводони потребан један шири политички консензус. Иако СНС са СВМ може да Војводину да води наредне четири године, наша страначка визија је нешто другачија. Зато ћемо сести, разговарати и видети ко ће да буде на челу војвођанске администрације и ко ће све бити у тиму. Јер, велики посао нас чека- поручује Гојковић.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести