Иде Бели лајковачком пругом...

Председнички кадидат владајуће коалиције Александар Вучић изјавио је да предизборна кампања никада није била мирнија и са мање инцидената. Вучић је поручио да је

Српска напредна странка водила најчистију предизборну кампању, а да му је жао што од других кандидата није добио конкретне планове за решење горућћих проблема Србије. Избори су демократска утакмица и празник демократије. Међутим, штета је што нисам чуо много о програмима осталих кандидата и штета шо им је било важно само да кажу понеку лошу реч о мени, рекао је Вучић у Јутарњем програму телевизије Пинк.

Поводом напада које, како је рекао, доживљава свакодневно, истакао је да је научио да живи са тим, али да је “немогућће навићћи се на то до краја”. Он је навео и како му је немачка канцеларка Ангела Меркел рекла да довољно неколико дана негативне кампање преко друштвених мрежа, да читав рад и напор дотад уложен падну у воду. А мој одговор на то је, како је рекао, прећуткивање и рад.

На констатацију новинара телевизије Пинк да је у Србији нешто слично био Шећеровски, Вучић је рекао: да је он био поштен кандидат. “Неки су се смејали, а имали смо много горих. Правили су спрдњу од њега, а он није био за спрдњу, био је поштен радник”. Говорећи о Љубиши Прелетачевићу рекао је: “Сасвим разумем да се грађани на такав начин опредељују. То су протесни гласови, ту су људи који хоће да кажу ‘нама је све лоше, систем нас не уважава’, а и најлакше је да буду против свега. То је тај приступ, ‘лако ћемо’. Разумем то, то је и наша грешка јер те људе нисмо видели”, навео је Вучић истичући да “има и неозбиљнијих кандидата од Прелетачевића”.

Синчић је познат као активиста и један од оснивача Живог зида. Био је кандидат на председничким изборима 2014. године када је изазвао велику пажњу као најмлађи кандидат у историји хрватске и по неконвенционалним ставовима.

Председнички кандидат Лука Максимовић, познатији као Љубиша Прелетачевић Бели, из Орашца је кренуо у обилазак Србије, а досад је посетио Лазаревац и Лајковац. У Лајковцу је у складу са песмом “Иде Миле лајковачком пругом” - ходао пругом. Видео снимке свог предизборног каравана по Србији Бели је објавио на Фејсбуку. “Окупили смо се у оволиком броју да наставимо оно што је наш предак започео. После 1.000 и кусур година ја радим оно што си ти радио”, рекао је Бели у Орашцу.

Прелетачевић се потом обратио свом Небојши Прилепку наводећи да је он Милош Обреновић и “сви они који су издали своје главешине”.

“И овог пута ћеш ме издати и убићеш ме, ал нема везе. Кренућу да спасем овај народ. Окупило се овде нас 17.000, дошло је 2.000 аутобуса само из Орашца. Нећемо јести сендвиче него ћемо јести прасе. Данас крећемо одавде, нека буде почетна тачка. Овде ћемо се вратити и прославићемо победу”, рекао је Бели испред Карађорђевог споменика. 

Е. Д.

 

Вучић: Случај Синчић

Вучић је говорећи  о кандидату за председника Љубиши Прелетачевићу Белом рекао: ”Не умем да се шалим, нисам духовит и не умем да заинтересујем клинце”, рекао је Вучић.

Како каже, случај случај као са Прелетачевићем догодио се у Хрватској када је Иван Вилибор Синчић на једним изборима освојио 17,5 посто, а шест месеци касније на парламентарним “када су га људи упознали”, три посто.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести