Игор Мировић обишао општину Нови Кнежевац

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и директор управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић посетили су данас општину Нови Кнежевац

где су са руководством те општине разговарали о пројектима који су у току и онима који тек треба да буду започети.

Мировић је је изразио задовољство што су представници општине изнели конкретне предлоге и планове за развој општине.

"У делу пројеката учествоваће и покрајинска влада, а пре свега се то односи на израду пројектне документације за изградњу индустријске зоне, као и за реализацију одређених пројеката у области здравства и школства" рекао је Мировић.

Он је нагласио да му је посебно драго што је на иницијативу општине покренута прича о заједничком пројекту покрајинске владе и општине ма изради пројектне документације за индустријску зону, јер су, како је рекао, општински челници показали да схватају колики је значај привлачења инвестиција.

По Мировићевим речима покрајинска влада има обавезу да учествује у одржавању здравствених објеката и школа те ће у том циљу у понедељак тим управе за капитална улагања у Српском Крстуру обићи тамошњу школу и дом здравља и утврдити шта је потребно учинити и колико средстава издвојити за реконструкцију тих објеката.

"Пројекат канализационе мреже у Новом Кнежевцу покрајинска влада је још раније прихватила и наставиће да га финансира до краја. Што се тиче пројекта уређења специјалне болнице за психијатријске болести "Свети врачи" могу рећи да су урађени коректно" рекао је Мировић.

Он је додао да је задовољан и начином на који је урађен пројекат црпне станице, а напоменуо је да је током разговора челне људе поменуте општине упознао са критеријумима по којима ће бити вршен избор пројеката који ће се финансирати из покрајинског буџета.

Председник општине Нови Кнежевац Радован Уверић захваљујући се на посети рекао да је председника покрајинске владе и директора управе за капитална улагања упознао са проблемима са којима се сусреће општина на чијем је челу.

Он је казао да је нова власт у општини дошла 1.јуна и да је од дата утврђено да у општини постоје бројни проблеми.

"Посебно значајни пројекти за нашу општину су пречистач отпадних вода, канализациона мрежа и реконструкција дела специјалне болнице "Свети врачи" од којих су неки приведени крају" рекао је Уверић.

Управа за капитална улагања АП Војводине је за изградњу система за прикупљање и одвођење отпадних вода Новом Кнежевцу издвојила 299.839.420,00 динара, док специјалној болници за психијатријске болести "Свети врачи" за реализацију пројекта "Реконструкција одељења психијатрије III са партерним уређењем" издвојила 36.990.000,00 динара.
(Танјуг)

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести