Јелена Балашевић: Лажне оптужбе

Покрајинска посланица и министарка културе и информисања владе у сенци Демократске странке Јелена Балашевић поручила је председнику Владе Србије

Александру Вучићу да треба да се бави насиљем над женама у Србији јер су подаци о томе катастрофални, а не твитовима, друштвеним мрежама, прозивкама и лажним оптужбама.

„Премијер ме је јавно прозвао на телевизији да сам нешто што нисам и не пада ми на памет да му реплицирам, још мање да се правдам”, наводи се у писаној изјави Јелене Балашевић. „Мени то није непознато, ја сам одрасла деведесетих и од оних сам који памте врло добро ко је Александар Вучић”, додала је она.

Јелена Балашевић је нагласила да је, истог тог дана када је она прозвана као шовиниста, функционер Српске напредне странке рекао једној жени – „Ружна си, гађаћу те мобилним телефоном”. „У Србији су у 2015. години мужеви убили 26 жена. Ми имамо озбиљан проблем, све док су жене у Србији угрожене, све док је иједна жена угрожена нико у Србији није безбедан, и то је наш главни проблем”, закључила је Јелна Балашевић, наводи се у саопштењу ДС-а.

 

Марија Обрадовић: Поново језик мржње

„Разочарана сам што је уважена колегиница, а министарка у Пајтићевој влади у сенци Јелена Балашевић, свесно изабрала да се поново служи језиком мржње, што је очигледно једини програм странке којој припада”, наводи се у писаној изјави посланице Српске напредне странке Марије Обрадовић.

„Уместо да покаже бар мало цивилизованости и толеранције, како према припадницима националних заједница, тако и према свим осталим грађанима, Јелена Балашевић је изабрала да стане у ред иза свих функционера ДС-а који нису у стању да макар једном изговоре мало ’извини’”, истакла је Марија Обрадовић.

„Поражавајуће је и то што се дотична Пајтићева сарадница ниједном није огласила када су функционери њене странке отворено вређали жене, нити осудила мизогине испаде својих колега из ДС-а”, указала је она, наводи се у саопштењу. Марија Обрадовић је рекла да грађани Србије имају прилику да 24. априла „кажу збогом свему што представља политику ДС-а”.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести