Јеремић објавио кандидатуру на председничким изборима

Председник Центра за међународну сарадњу и одрживи развој Вук Јеремић објавио је данас кандидатуру на председничким изборима.“Одлучио сам да се кандидујем,

јер волим Србију и не пристајем на њено пропадање”, рекао је Јеремић у разговору са грађанима у Миксер хаусу, у Београду, одакле започиње кампању.За говорницом му се на тренутак придружила и супруга Наташа, у знак подршке.

Подршку су му, бар присуством у публици, пружиле и независне посланице Дијана Вукомановић, донедавно чланица СПС, и Санда Рашковић Ивић, до скора председница и чланица ДСС.

Он је нагласио да је одлуку донео, јер жели да своје знање, искуство и међународне контакте стави на располагање свом народу."Намеравам да будем председник народа...Залагаћу се за политику која подржава веће јавне инвестиције, повећање извоза, а права политика може да отвори тржиште за наше производе", рекао је Јеремић.

Како је најавио, наредних дана ће у јавност изаћи са програмом, јер, каже, председник Србије треба да има став.Јеремић је оценио да се у Србији тешко живи и да је народ с правом незадовољан, а да "нам стално говоре да треба да будемо задовољни оним што имамо, јер од овога, наводно, боље не може".

“Говоре нам да будемо стрпљиви и да, верујући великом вођи, трпимо и чекамо боље сутра, али то боље сутра никако да дође”, навео је Јеремић.Јеремић је бивши шеф дипломатије Србије и бивши председник Генералне скупштине Уједињених нација.

У јавности се најпре појавио као саветник бившег председника Бориса Тадића, који је последњих година негативно говорио о њему.Имао је неспоразум и са својом некадашњом странком, ДС, чији Извршни одбор га је искључио из странке 2013. године због непоштовања партијске дисциплине, кршења Статута странке и одлуке Главног одбора по коме су бивши министри били у обавези да врате мандат странци.

Јеремић је због те одлуке поднео тужбу Уставном суду, који се прогласио ненадлежним.
 

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести