Јоксимовић: Битно да Србија ради свој посао

Министарка без портфеља задужена за европске интеграције Јадранка Јоксимовић изјавила је данас да још верује да је могуће да се у четвртак постигне консензус држава чланица

о отварању поглавља 23 и 24 са Србијом.

На питање новинара о поновној блокади Хрватске, Јоксимовић је рекла да на динамику наших европских интеграција неће пресудно утицати то сто ће она бити отворена током јула, у септембру или у октобру и да је битно да Србија ради свој посао.

"Још верујем и мислим да је то могуће у четвртак, али морамо да будемо и мало стрпљиви. Битно је да радимо наш посао", рекла је Јоксимовић.

Она је додала и да не жели да учествује у реторици о "суштинској блокади или техничкој блокади", наводећи да је Србија на добром путу и да ништа битније неће угрозити динамику наших европских интеграција.

"Да ли ће то бити до краја холандског председавања, које се завршава у четвртак, 30. јуна, или ће можда ући у јул, када Словачка почне да председава, заиста не бих на тај начин говорила, пошто видим да се стварас атмосфера да смо блокирани... Ми смо урадили све што је до нас. Наравно да ће се расправе наставити, јер је конзензус неопходан, али треба на неки позитиван начин гледати, јер смо наставили реформе, припемили акционе планове...", рекла је Јоксимовић.
(Танјуг)

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести