Јованов: Пајтић успешан, али у паралелном универзуму

Потпредседседник Српске напредне странке Миленко Јованов изјавио је данас да Бојан Пајтић, којег су грађани практично "нокаутирали" на недавним изборима, живи у

неком свом паралелном универзуму у којем је, мимо тих грађана, успешан и добро је радио у 16 година власти у Војводини.Јованов је на ванредној конференцији за новинаре испред зграде Покрајинске владе рекао да је данашње обраћање Бојана Пајтића медијима "невиђен чин понижавања грађана Србије који живе у АП Војводини од стране одлазећег председника Покрајинке владе". 

"Бојан Пајтић је за 16 година потрошио више од 1,5 милијарди евра на ствари које не може да оправда, а грађани су на изборима рекли шта мисле о Пајтићевој власти тако што је после 16 година на власти у АП Војводини једва прешао цензус", приметио је Јованов.Он је подсетио да су пре месец и по дана били избори и да су на њима грађани недвосмислено показали шта мисле о Бојану Пајтићу и Демократској странци и њиховој шеснаестогодишњој власти у покрајини. 

"Грађани су нокаутирали Бојана Пајтића на изборима и сада он тако нокаутиран више не зна шта ради, него нам препричава догодовштине из свог паралелног универзума у ком и даље живи и у ком је успешан премијер и има некакве резултате" рекао је Јованов.Он је казао да Пајтић у том свом паралелном универзуму има храбрости да изађе пред медије и да каже да је нешто добро учинио у претходним годинама.

Јованов је рекао да Пајтић међутим није говорио о свему оном због чега грађани за њега нису гласали. 

"Пајтић је уништио Тесла банку и Развојну банку Војводине, уништио је више банака него браћа Далтон, а кроз фонд за капитална улагања Војводине и Развојни фонд потрошио је 860 милиона евра, а да ништа иза тога није остало, осим оних табли које је сам себи подигао, што ће остати забележено у историји бешчашћа српске политике, јер се никада, ни пре, ни после Бојана Пајтића није догодило да неко сам себи подиже споменик за живота и да га сам отвара", рекао је Јованов, нагласивши да је то сав Пајтићев допринос за 16 година власти.

"Период власти Бојана Пајтића у АП Војводини остаће забележен као период сталних сукоба са Републиком. Он је 2009. године донео статут АП Војовдине којим је желео да прави државу у држави а у Скупштини Војводине су изгласаване некакве резолуције по којима је наводно АП Војводина угрижена од Републике Србије" рекао је Јованов. 

По његовим речима недовршени дворац Хетерленд је права слика Пајтићеве власти.

(Танјуг)
 

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести