Јовановић: Још није било разговора о влади са Вучићем

Председник ЛДП-а Чедомир Јовановић изјавио је вечерас да са мандатаром Александром Вучићем још није разговарао о учешћу у новој влади,

али да је за разговоре спреман и истовремено одбацио медијске инсинуације о ресорима у влади за које је наводно заинтересован.

Он је за Н1 писање медија да је заинтересован за ресор Министарства здравља оценио као "глупост", а на питање за шта јесте заинтересован, рекао да је заинтересован за јасну европску интеграцију земље.

"Заинтересован сам за јасну европску интеграцију земље, за потпуно другачију политику у региону и другачије односе међу нама. Ако је Вучић спреман за то, услов ЛДП-а неће бити моје место у влади, рекао је Јовановић.

Он је навео да у политици коју води ЛДП и СНС постоје крупне разлике, али и велика блискост.

Најближи су, додао је, у економској политици и у односу према евроинтеграцијама земље које, како сматра, морају бити "унапређене напуштањем дуализма Брисел-Москва".

Он је негирао да је договор на Врачару увод у његов улазак у Владу.

Како је објаснио вечерас за Б92, ДС ако жели, може да прихвати место председника те београдске општине.

"У разговорима које смо водили нисмо инсистирали ни на каквим решењима, али врло јасно је СНС исказао спремност да ДС има председника општине, ако је то део неког договора који ће се направити, јер ДС има одбодника више у тој коалицији коју је правила", рекао је лидер ЛДП-а.

"Ако је то прихватљиво за ДС, ми сутра можемо да формирамо локални парламент. Ако наставе да се понашају овако, биће направљена нека друга већина", рекао је Јовановић за Б92. 

Позван сам и идем на комеморацију у Сребреници
Јовановић је изјавио да је добио позив и да ће  11. јула ићи на комеморацију у Сребреници.

Он је за Н1 рекао да је то његова људска потреба, као и да раније није ишао у Поточаре, али да му је жао што се 11. јул политизује.

-Ја сам подржао одлазак (Александра) Вучића прошле године и жао ми је због онога то се тамо десило.. Жао ми је што се политизује 11. јул, рекао је Јовановић.

Према његовим речима, одлука да државни врх Србије није пожељан у Сребреници донета је раније како би се "вратио неки мир".

-Донета је одлука да се не зову на комеморацију у Поточарима политички представници који би били повод за неки сукоб због својих око тога шта се десило у Сребреници. Ја мислим да је све то лоше. Ако је њихова жеља да наши лидери не иду, они треба да поштују ту одлуку, сматра Јовановић.

Он је напоменуо да је лично његова људска потреба да се бори против зла, да се појави у Сребреници и пошаље поруку да "у Србији постоји разумевање за бол и несрећу тих људи, да постоји спремност и снага да градимо наше односе и трајно очувамо мир".
(Танјуг)

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести