Јовановић: Настављамо разговоре са ДС, ускоро о Јанковићу

Главни одбор ЛДП ускоро би требало да се изјасни о евентуалној подршци председничкој кандидатури Саше Јанковића, најавио је данас председник ЛДП Чедомир Јовановић и

додао да та странка на ту тему наставља разговоре са ДС.На конференцији за новинаре, Јовановић је рекао да је циљ разговора са ДС договор о начину подршке Саши Јанковићу, али и покушај договора о стварању предуслова за промену односа у друштву.

"На овим изборима све странке, осим СНС и странака владајуће коалиције, политички преживљавају покушавајући да подвале Србији једног или другог кандидата, Вука Јеремића или Саше Јанковића, како би сакрили сами себе и тако избегли чињеницу да немају политику за коју људи хоће да гласају", сматра Јовановић.

Подсетивши да ЛДП не може да подржи политику Вука Јеремића, Јовановић каже да је катастрофа то што се Јанковић и Јеремић нису договорили.Оцењује и да је последица немоћи и лицемерја демократских снага у земљи лагање друштва да на овим изборима постоји било какав неизвесност.

"Једино што је неизвесно је да ли ће се Александар Вучић кандидовати или не, да ли ћемо имати и председничке и парламентарне изборе. Пошто је свима та претња парламентраних избора за вратом и над главом онда су одлучили да се шлепују на Саши Јанковићу и Вуку Јеремићу", каже Јовановић.

То је, додаје, поражавајући резултат неспособности демократске грађанске опоизиције да се прилагоди новом времену."Данас је демократска јавност у Србији талац с једне стране деснице и њеног национализма, а с друге стране је талац популизма демократских снага. Ништа не престаје избором председника Србије. Нема тог човека који ће решити проблеме под којима нама пуца кичма", каже Јовановић.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести