Јовановић: Не нудим се, наравно да ћу разговарати с неким ко има 50 одсто

Лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић изјавио је да се не нуди да буде део будуће владе,

али да ће ићи на консултације са Александром Вучићем уколико га буде позвао.
"Наравно да ћу разговарати са неким ко је имао 50 одсто гласова, врло озбиљно, око оног што мислим да свако од нас треба да уради у оквиру посла којим се бави", рекао је лидер ЛДП-а за Блиц.

Јовановић каже да га у политици ништа не изненађује, али да не види смисао у томе да ЛДП и он своју шансу траже у минском пољу које ће свакога дана постављати пред Вучића како би се он детонирао.
"Да ли је идеално - није. Исто то мислим и за себе. Шта је оно што је позитивно - покушава да промени. Где видим проблем - чак и када се мења, не успева те промене да пренесе на своје окружење", рекао је Јовановић.

На питање да ли би било лакше ојачати ЛДП као део владајуће структуре, приметио је да такво питање нема смисла након изјаве Вучића да је са Земунским кланом одвео Милошевића у Централни затвор и да је радио са "земунцима" који су, како каже, убили његовог пријатеља.
Он је рекао да је његова обавеза да ојача европску орјентацију земље, да конкретизује нову регионалну политику у односима са БиХ, Црном Гором, и да нађе одговор на "фатални неспоразум" између Србије и Хрватске.

Каже и да су прозивке Бориса Тадића на његов рачун у медијима неодговорне, бесмислене и неискрене, те да се после Тадићеве изјаве није чуо са њима, а да мисли да треба прво да покупе чауре, па онда да разговарају.
Јовановић је рекао да ЛДП-а не види "у колони" с покретом Саšе Радуловића "Доста је било", за који каžе да „нема политику", нити види ЛДП с Демократском странком, која је, како сматра, јоš једном донела погреšну одлуку.

Уверен је и да је опозиција могла на изборе да изађе "као јака и релевантна листа, која у кампањи моžе да изазове Вучића и не скреће са себе паžњу хејтовањем свега. Као листа која би šтитила медије, а не траžила од њих да се бори за њу", рекао је Јовановић.
Он је рекао да није Александар Вучић направио таблоиде, већ ДС.

"Они (ДС) су Бронтосаурус који пасе, а Вучић је Ти-рекс који једе месо. Могли смо из избора да изађемо са 15 одсто и да то буде основа за даље интегрисање", приметио је.
"Уместо тога, свако је заврšио на маргини", закљуцио је Јовановић.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести