Јовановић: Не желимо да лажемо земљу

Трибином „Србију у Европу” Либерално демократска партија обележила је данас 11 година оснивања, а лидер те партије Чедомир Јовановић поручио је да је „руска политика

највећа претња интересима модерне европске Србије”.

ЛДП настваља да се бори за модерну, европску Србију, нагласио је Јовановић.
- Шта је важније од јасне поруке да ћемо се борити за европску Србију. Политичка платформа би требало да буде европска земља у којој политичари показују способност да изађу из својих страначких оквира и почну да размишљају о интересу друштва - на такав начин желим да се бавим политиком - рекао је Јовановић новинарима.

Каже да се данас одлучује између враћања у 90-те године и престанка колебања и озбиљне посвећености путу за који се Србија определила 5. октобра.

Председник ЛДП каже да јасном опредељеношћу за ЕУ, Србија ни на какав начин не угрожава Русију, наводећи да су руски интереси ти који су конфронтирани са таквом амбицијом Србије.
- Ако Дачић каже да профилишемо спољну политику због тога што ће Русија одустати од вета у СБ, то за мене значи да нам предлаже ону врсту борбе коју смо ми у прошлости водили и по правилу губили. Наша странка није спремна за ту врсту компромису нити желимо да лажемо земљу - рекао је Јовановић.

Чланица Политичког савета ЛДП-а Латинка Перовић каже да ту партију види као странку која даје слободу појединцу и која подстиче иницијативу. Наводећи да је ЛДП у свом постојању имао и успоне и падове, Перовић је као успон навела истрајност ка Европи и истицање европских интеграција као циљ, а падови су били везани за победу СНС-а, која се појавила са програмом ЛДП-а.

- На овим изборима ЛДП се вратио у парламент, то је важно да би ЛДП у комбинованој скупшини остао глас који је сачувао мало, квалификовано изборно тело - рекла је Перовић.

Она је оценила да је кампања против ЛДП-а доводила до њене криминализације.
 

EUR/RSD 117.1216
Најновије вести