Катар заинтересован за српске бање

Председник Србије Томислав Николић разговарао је у Дохи с председником Владе и министром унутрашњих послова Катара, шеиком Абдулахом бин Насером бин Калифом ал Танијем.

Николић је предложио да се, након потписивања споразума, формира мешовита комисија која би дефинисала конкретне области за које постоји интерес и могућности за свеобухватну сарадњу, саопштила је Прес-служба председника Србије.

Он је истакао да тренутна економска сарадња двеју земаља није довољно развијена, а да је трговинска размена врло скромна, имајући у виду могућности две привреде.

– То је нешто што, као пријатељи, можемо и морамо да променимо, у интересу бољег живота свих наших грађана – рекао је Николић.

Он је позвао катарске компаније да улажу у српску привреду, истакавши да је Србија земља која инвеститорима може много тога понудити.

Шеик Абдулах бин Насер бин Калиф ал Тани се сагласио с Николићем у томе да се из Катара у Србију упути привредна делегација, која би на прави начин могла сагледати све могућности за даљу сарадњу. Он је изразио уверење да две земље могу успешно сарађивати у бројним областима и да би зато било добро да се што пре успостави контакт између заинтересованих катарских компанија, српских привредника и Владе Србије.

Николић је прихватио предлог да Влада Србије припрема проспекте свих предузећа која могу сарађивати с катарским компанијама, а посебно проспекте за 36 бања које су у процесу приватизације, а за које су катарске фирме заинтересоване.

Николић је у недељу увече, током састанка с делегацијом најутицајнијих катарских привредника које је предводио шеик Фејсал бин Касим ал-Тани, председник Катарске бизнис-асоцијације, позвао катарске компаније да улажу у српску привреду, истакавши да је Србија земља која може много тога да понуди инвеститорима.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести