Ко плаћа медије за кампању

Председник Владе Србије Александар Вучић је рекао да пред покрајинске изборе у Војводини неки деле огромне паре, 700 милиона динара, покрајинским медијима

да би могли водити кампању против Владе.

– То је за мене велика срамота и ми то као Влада Србије нећемо никад да радимо – рекао је Вучић.

Он је додао да би било веома лоше да се потврде његове речи да Покрајина у предизборно време даје 700 милиона динара „баш онима од којих очекује највећу подршку за очување криминалне и катастрофалне шеснаестогодишње власти”.

Убрзо је на ту изјаву саопштењем реаговала Покрајинска влада, наводећи да Војводина издваја новац за медије за информисање о раду Покрајинске владе и покрајинских органа, што је њена законска обавеза.

„Осим тога, Покрајински секретаријат за културу и јавно информисање издвојиће, у текућој години, 440.725.300 динара за следеће намене: 294.225.300 динара за субвенцију медијима којима су оснивачи савети националних мањина, што је законска обавеза по Закону о јавном информисању и медијима и Закону о националним саветима националних мањина. Издвојиће се 72.000.000 динара за потребе РТВ Војводине, чиме се помаже покрајинском медијском сервису да превазиђе тешкоће изазване укидањем радио-телевизијске претплате”, саопштено је из Покрајинске владе.

Даље се наводи да се остатак новца издваја за пројектно финансирање медија који информишу у АП Војводини на националном, покрајинском, регионалном и локалном нивоу, што је, како тврде, законска обавеза по Закону о јавном информисању и медијима.

„Након свега наведеног, желели бисмо да знамо коју од наведених категорија медија премијер Владе Републике Србије сматра за ону која даје највећу подршку ’за очување криминалне и катастрофалне шеснаестогодишње покрајинске власти’”, закључује се у саопштењу.
А. С.
 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести