Комплетни ре­зул­та­ти ло­кал­них из­бо­ра у Вој­во­ди­ни

КИ­КИН­ДА: У град­ском пар­ла­мен­ту у Ки­кин­ди, СНС ће има­ти убе­дљи­ву ве­ћи­ну од 29 од­бор­ни­ка. Сле­де ДС, СПС и ЛСВ са по че­ти­ри,

док је два ме­ста у град­ској скуп­шти­ни осво­јио СВМ.

НО­ВИ КНЕ­ЖЕ­ВАЦ

Нај­ве­ћи број ман­да­та у но­вок­не­же­вач­ком ло­кал­ном пар­ла­мен­ту осво­ји­ла је ли­ста кан­ди­да­та СНС-а. Од 31 од­бор­нич­ког ме­ста, на­пред­ња­ци­ма је при­па­ло 15, а сле­де СВМ са се­дам, ДС с пет, док ће СПС и ЛСВ има­ти по два од­бор­нич­ка ман­да­та.

СЕН­ТА

У но­вом са­зи­ву СО Сен­та, од укуп­но 29 ман­да­та, нај­ви­ше ће би­ти од­бор­ни­ка СВМ-а, ко­ји су осво­ји­ли 12 ме­ста, сле­де СНС, ДС и Ма­ђар­ски по­крет, ко­ји ће има­ти по пет од­бор­ни­ка, а осим њих, у ло­кал­ном пар­ле­ман­ту ће би­ти и два пред­став­ни­ка Гра­ђан­ског са­ве­за Ма­ђа­ра.

КА­ЊИ­ЖА

Нај­ви­ше гла­со­ва је до­био СВМ, ко­ји ће има­ти 12 од­бор­нич­ких ман­да­та. Шест ман­да­та у СО Ка­њи­жа има­ће Гру­па гра­ђа­на „Ује­ди­ње­ни за Ка­њи­жу”, док су по пет ман­да­та осво­ји­ли Ма­ђар­ски по­крет и СНС, а Ко­а­ли­ци­ја „Вој­во­ђан­ска то­ле­ран­ци­ја” има­ће јед­ног од­бор­ни­ка.

ЧО­КА

Од 25 од­бор­нич­ких ме­ста у ло­кал­ном пар­ла­мен­ту оп­шти­не Чо­ка, нај­ви­ше је при­па­ло СНС-у, ко­ји ће има­ти 11 ман­да­та, на дру­гом ме­сту је СВМ с де­вет, а осим њих у бу­ду­ћем са­зи­ву СО Чо­ка три од­бор­ни­ка ће има­ти ДС и два ЛСВ.

АДА

У оп­шти­ни Ада, на ло­кал­ним из­бо­ри­ма нај­ви­ше гла­со­ва је осво­ји­ла Гру­па гра­ђа­на „Зо­ран Би­лиц­ки”, за ко­ју је гла­са­ло чак 65,52 од­сто иза­шлих би­ра­ча и они ће у СО Ада има­ти чак 19 од укуп­но 29 од­бор­нич­ких ме­ста. СНС и СВМ су осво­ји­ли по че­ти­ри ман­да­та, док ће два пред­став­ни­ка има­ти и ДЗВМ.

ЗРЕ­ЊА­НИН

Из­бор­на ли­ста СНС-а до­би­ла је нај­ви­ше гла­со­ва,па ће у град­ској скуп­шти­ни има­ти 35 од­бор­нич­ких ман­да­та. Ко­а­ли­ци­ја око СПС-а је на дру­гом ме­сту с осво­је­них де­вет ман­да­та, док је тре­ћа ли­ста ЛСВ-а, ко­ји ће има­ти се­дам пред­став­ни­ка. Пет ман­да­та има­ће СРС, по че­ти­ри су осво­ји­ли „До­ста је би­ло” и ДС, док ће три ман­да­та има­ти СВМ.

НО­ВИ БЕ­ЧЕЈ

СНС је осво­јио нај­ви­ше гла­со­ва на ло­кал­ним из­бо­ри­ма у Но­вом Бе­че­ју и они ће у ло­кал­ном пар­ла­мен­ту има­ти 14 од укуп­но 31 ман­да­та. На дру­гом ме­сту је ЛСВ с осво­је­них се­дам ман­да­та, а сле­де ДС са шест, СРС с три и СВМ, ко­ји је осво­јио јед­но од­бор­нич­ко ме­сто.

ЖИ­ТИ­ШТЕ

На ло­кал­ним из­бо­ри­ма у Жи­ти­шту СНС је осво­јио 11 од­бор­нич­ких ме­ста, а ДС је дру­ги с осам ман­да­та. Ко­а­ли­ци­ја око СПС-а има­ће шест од­бор­ни­ка, док су по два ме­ста осво­ји­ли СВМ, Гру­па гра­ђа­на и ЛСВ.

СЕ­ЧАЊ

У оп­шти­ни Се­чањ нај­ви­ше гла­со­ва на ло­кал­ним из­бо­ри­ма осво­јио је СНС, ко­јем ће при­па­сти 12 од укуп­но 23 ме­ста у СО Се­чањ. Осим њих, у ло­кал­ни пар­ла­мент су про­шли СПС са шест ман­да­та, „Тре­ћа Ср­би­ја” с три и СРС, ко­ји је осво­јио два ме­ста.

НО­ВА ЦР­ЊА

У оп­шти­ни Но­ва Цр­ња по­бе­ду на ло­кал­ним из­бо­ри­ма је од­не­ла Гру­па гра­ђа­на „Пе­ра Ми­лан­ков”, ко­ја је осво­ји­ла де­вет ман­да­та. Дру­ги по бро­ју гла­со­ва је СНС, ко­ји ће има­ти се­дам од­бор­нич­ких ме­ста, а у но­вом са­зи­ву ло­кал­не скуп­шти­не пет од­бор­ни­ка ће има­ти СПС и по два ме­ста су осво­ји­ли ДС и СВМ. 

ПАН­ЧЕ­ВО

У Пан­че­ву убе­дљи­ву по­бе­ду на ло­кал­ним из­бо­ри­ма оства­рио је СНС, осво­јив­ши 39 од­бор­нич­ких ме­ста. На дру­гом ме­сту је ДС са се­дам ман­да­та, сле­де ЛСВ, СРС и СПС, ко­ји су осво­ји­ли по шест од­бор­нич­ких ме­ста, а осим њих, у град­ској скуп­шти­ни ће се на­ћи и пет пред­став­ни­ка „До­ста је би­ло” и је­дан од­бор­ник СВМ-а.

ВР­ШАЦ

По по­да­ци­ма Град­ске из­бор­не ко­ми­си­је у Вр­шцу, СНС је осво­јио 37 од­сто гла­со­ва или 20 од 45 од­бор­ни­ка.  Сле­де По­крет „Вр­шач­ка ре­ги­ја – Европ­ска ре­ги­ја” са 14,28 од­сто и се­дам од­бор­ни­ка, СПС–ЈС с 13,99 од­сто и та­ко­ђе се­дам од­бор­ни­ка, ГГ „За бо­љи Вр­шац” с 11,20 од­сто и шест од­бор­ни­ка, ДС са 6,36 од­сто и три од­бор­ни­ка и „До­ста је би­ло” с 5,04 од­сто и два од­бор­ни­ка.

БЕ­ЛА ЦР­КВА

Нај­ви­ше гла­со­ва, 41,34 од­сто и 17 ман­да­та, до­био је СНС. Сле­де ЛСВ с 19,69 од­сто гла­со­ва и осам ман­да­та, ГГ „Бе­ло­цр­кван­ска ко­му­ни­стич­ка сло­бод­на ини­ци­ја­ти­ва – Бо­рис Ђур­ђев”  са 7,60 од­сто и три ман­да­та, ДС са се­дам од­сто гла­со­ва и та­ко­ђе три ман­да­та, ЈС са 6,73 од­сто гла­со­ва и два ман­да­та.

ОПО­ВО

У оп­шти­ни Опо­во је за­бе­ле­же­на нај­ве­ћа из­ла­зност у це­лој Ср­би­ји јер је на би­ра­ли­шта иза­шло око 77 од­сто упи­са­них би­ра­ча. Нај­ви­ше гла­со­ва је осво­јио СНС, ко­јем при­па­да 14 од укуп­но 25 ме­ста. Ра­ди­ка­ли су дру­ги и има­ју не­што ви­ше од де­вет од­сто, тре­ћи је СПС с 8,33, док због ве­ли­ке из­ла­зно­сти оста­ле ли­сте ни­су пре­шле цен­зус.

ПЛАН­ДИ­ШТЕ

Нај­ви­ше гла­со­ва на ло­кал­ним из­бо­ри­ма у План­ди­шту је осво­јио СНС, ко­ји ће има­ти 12 од укуп­но 24 од­бор­ни­ка у тој оп­шти­ни. На дру­гом ме­сту је ГГ „Ми хо­ће­мо – ми мо­же­мо – Зо­ран Вор­ка­пић” са се­дам од­бор­нич­ких ман­да­та, а сле­де СПС и ЛСВ, ко­ји ће има­ти по два од­бор­ни­ка.

АЛИ­БУ­НАР

На­пред­ња­ци су осво­ји­ли нај­ви­ше гла­со­ва и на ло­кал­ним из­бо­ри­ма у Али­бу­на­ру, где ће има­ти ве­ћи­ну јер им при­па­да 13 од укуп­но 24 од­бор­нич­ка ме­ста. СПС и ДС су до­би­ли по три ме­ста, ЛСВ – два, а СРС, СДС и СНП ће има­ти по јед­ног од­бор­ни­ка.

КО­ВА­ЧИ­ЦА

У оп­шти­ни Ко­ва­чи­ца ли­ста СНС-а је осво­ји­ла 46,5 од­сто гла­со­ва, ДС 20,1, ЛСВ 15,4, „Са­вез вој­во­ђан­ских Ма­ђа­ра – Иштван Па­стор” 3,3 и ли­ста „Иви­ца Да­чић – Со­ци­ја­ли­стич­ка пар­ти­ја Ср­би­је” шест од­сто.

СУ­БО­ТИ­ЦА

Нај­ви­ше од­бор­ни­ка у су­бо­тич­кој скуп­шти­ни у на­ред­не че­ти­ри го­ди­на има­ће СНС – 31, док ће по бро­ју пред­став­ни­ка у град­ском пар­ла­мен­ту би­ти из­јед­на­че­ни СВМ и По­крет за гра­ђан­ску Су­бо­ти­цу – по 11. Ли­ста око ДС-а има­ће се­дам од­бор­ни­ка, ЛСВ че­ти­ри, а по јед­ног ма­њин­ске ли­сте – Ру­ска стран­ка, Са­вез бач­ких Бу­ње­ва­ца и Вој­во­ђан­ска то­ле­ран­ци­ја. Ис­под цен­зу­са су оста­ле ли­сте По­кре­та „До­ста је би­ло”, СПС-а и СРС-а.

БАЧ­КА ТО­ПО­ЛА

У Бач­кој То­по­ли нај­ви­ше гла­со­ва осво­јио је СВМ, ко­ји ће у ло­кал­ној скуп­шти­ни има­ти 16 од укуп­но 41 од­бор­ни­ка. На дру­гом ме­сту је СНС с осво­је­них 12 ман­да­та,  а у ло­кал­ном пар­ла­мен­ту ће се на­ћи још „Са­вез гра­ђа­на – ЦИ­ВИЛ” са че­ти­ри од­бор­ни­ка, док су по три ме­ста осво­ји­ли СПС–ЈС, Ма­ђар­ски по­крет и Ко­а­ли­ци­ја ЛСВ–СДС-а. 

МА­ЛИ ИЂОШ

У оп­шти­ни Ма­ли Иђош на ло­кал­ним из­бо­ри­ма је по­бе­ди­ла ли­ста око СНС-а с де­сет од укуп­но 25 од­бор­нич­ких ме­ста. На дру­гом ме­сту је СВМ с осам ман­да­та, СПС је осво­јио шест, а Цр­но­гор­ска пар­ти­ја ће има­ти јед­ног пред­став­ни­ка.

НО­ВИ САД

У град­ској скуп­шти­ни Но­вог Са­да од укуп­но 78 од­бор­нич­ких ме­ста, СНС је осво­јио 38. На дру­гом ме­сту је ли­ста „До­ста је би­ло”, ко­ја ће има­ти де­вет пред­став­ни­ка, а сле­ди СРС, ко­јем при­па­да осам од­бор­нич­ких ме­ста. По се­дам ман­да­та су осво­ји­ли ЛСВ и СПС, шест од­бор­ни­ка ће има­ти ДС, а по јед­ног СВМ, Зе­ле­на стран­ка и НО­ПО. 

СРЕМ­СКИ КАР­ЛОВ­ЦИ

 Због уоче­них не­пра­вил­но­сти, на три од де­сет би­рач­ких ме­ста у Срем­ским Кар­лов­ци­ма из­бо­ри ће би­ти по­но­вље­ни. По ре­зул­та­ти­ма гла­са­ња са се­дам би­рач­ких ме­ста, нај­ви­ше гла­со­ва осво­јио је СНС и при­па­шће му 12 од мо­гу­ћих 25 ман­да­та у ло­кал­ном пар­ла­мен­ту. Гру­пи гра­ђа­на, ко­ју пред­во­ди до­са­да­шњи гра­до­на­чел­ник тог ме­ста Ми­лен­ко Фи­ли­по­вић, при­па­шће шест ман­да­та. По два су осво­ји­ли СРС и ПС, а по је­дан СПС, ДСС–Две­ри и Гру­па гра­ђа­на „Ду­нав 1245”.

БАЧ­КИ ПЕ­ТРО­ВАЦ

На ло­кал­ним из­бо­ри­ма у оп­шти­ни Бач­ки Пе­тро­вац нај­ве­ћи број од­бор­нич­ких ме­ста, де­вет, осво­јио је СНС. На дру­гом ме­сту је ли­ста ЈС-а, ко­ја ће има­ти шест пред­став­ни­ка у СО Бач­ки Пе­тро­вац, док је на тре­ћем ме­сту ДС с пет осво­је­них ман­да­та. ЛСВ ће има­ти три пред­став­ни­ка, СПС два, ко­ли­ко је осво­ји­ла и стран­ка „Сло­ва­ци, на­пред!”. Осим њих, у ло­кал­ном пар­ла­мен­ту ће се на­ћи и два пред­став­ни­ка ГГ „За сре­ди­ну у ко­јој вре­ди жи­ве­ти”. 

БЕ­ЧЕЈ

За ли­сту „Алек­сан­дар Ву­чић – Ср­би­ја по­бе­ђу­је” у Бе­че­ју је гла­са­ло 7.906 гла­са­ча, или 44,32 од­сто, што зна­чи да ће од 36 од­бор­нич­ких ме­ста СНС у но­вом скуп­штин­ском са­зи­ву има­ти 22 од­бор­ни­ка. Са­мо још три ли­сте, од де­вет, пре­шло је цен­зус. СВМ је осво­јио 15,94 од­сто гла­со­ва или се­дам ман­да­та, „Ма­ђар­ски по­крет за про­ме­не – др Та­маш Кор­хец” 9,05 од­сто и че­ти­ри ман­да­та, а По­крет „До­ста је би­ло – Са­ша Ра­ду­ло­вић” 7,03 од­сто, од­но­сно три од­бор­нич­ка ман­да­та.

СР­БО­БРАН

По ре­зул­та­ти­ма ОИК у Ср­бо­бра­ну, СНС је по­бе­ди­ла и у тој оп­шти­ни с 11 осво­је­них ман­да­та. По се­дам пред­став­ни­ка ће има­ти СПС и ГГ „Бран­ко Га­јин”, два од­бор­ни­ка је осво­ји­ла ГГ „Зо­ран Ду­двар­ски”, док ће јед­ног од­бор­ни­ка има­ти СВМ.

БАЧ­КА ПА­ЛАН­КА

По ре­зул­та­ти­ма Оп­штин­ске из­бор­не ко­ми­си­је, у Бач­кој Па­лан­ци СНС је осво­јио 20 од укуп­но 41 од­бор­нич­ког ман­да­та. Ко­а­ли­ци­ја ПС – ПУПС – Удру­же­ње гра­ђа­на за Бач­ку Па­лан­ку има­ће де­вет пред­став­ни­ка, СПС се­дам, ра­ди­ка­ли че­ти­ри и СВМ је­дан од­бор­нич­ки ман­дат. 

ЖА­БАЉ

У оп­шти­ни Жа­баљ ли­ста око СНС-а је до­би­ла 13 ман­да­та, ли­ста „Че­до­мир Бо­жић – На­ша оп­шти­на Жа­баљ” ће има­ти де­вет ман­да­та, ЛСВ три, а по два пред­став­ни­ка ће има­ти СПС, ГГ „Гра­ђан­ска ини­ци­ја­ти­ва” и СРС.  

БЕ­О­ЧИН

У оп­шти­ни Бе­о­чин нај­ви­ше гла­со­ва на ло­кал­ним из­бо­ри­ма је осво­јио СНС, што му је до­не­ло 14 ман­да­та, сле­ди СПС с пет ман­да­та, На­род­ни по­крет Дри­на–Ди­на­ра–Ду­нав и Ром­ска де­мо­крат­ска стран­ка с два ман­да­та, ко­ли­ко и ДС, а ДСС и ЛСВ има­ју по је­дан ман­дат.

ТИ­ТЕЛ

У оп­шти­ни Ти­тел ли­ста око СНС-а је осво­ји­ла 17 ман­да­та у Скуп­шти­ни оп­шти­не. Ко­а­ли­ци­ја СПС–ПС-а до­би­ла је пет ман­да­та, СРС два, а у Скуп­шти­ни ће јед­ног од­бор­ни­ка има­ти и ДС.

ТЕ­МЕ­РИН

У оп­шти­ни Те­ме­рин СНС ће у ло­кал­ној скуп­шти­ни има­ти 17 од укуп­но 32 ман­да­та. На дру­гом ме­сту је Ко­а­ли­ци­ја СВМ–ДЗВМ-а, ко­ја ће има­ти пет пред­став­ни­ка у СО Те­ме­рин, сле­де СРС са че­ти­ри, СПС с три ме­ста, ко­ли­ко и ДС, док ће је­дан ман­дат има­ти Стран­ка Ру­са.

БАЧ

У оп­шти­ни Бач, по још увек не­пот­пу­ним по­да­ци­ма, СНС је осво­јио 40 од­сто гла­со­ва, дру­го и тре­ће ме­сто де­ле ДС и ЛСВ с по 16 од­сто гла­со­ва, а че­твр­то и пе­то СРС и СПС с по осам од­сто осво­је­них гла­со­ва.

СОМ­БОР

У но­вом са­зи­ву град­ског пар­ла­мен­та на­ћи ће се пред­став­ни­ци чак де­сет из­бор­них ли­ста ко­је су уче­ство­ва­ле на ло­кал­ним из­бо­ри­ма. Од укуп­но 61 од­бор­нич­ког ме­ста, СНС је осво­јио 30 ман­да­та, СПС ће има­ти шест од­бор­ни­ка, СРС пет, а по че­ти­ри пред­став­ни­ка ће има­ти  СПО, ДС и ГГ „Ду­шан Јо­вић – Сом­бор за све”. По­крет „До­ста је би­ло” ће има­ти три од­бор­ни­ка, ко­ли­ко је осво­јио и СВМ, док ће по јед­ног пред­став­ни­ка има­ти ДЗВМ и Срп­ско-ру­ски по­крет.

АПА­ТИН

Оп­штин­ска из­бор­на ко­ми­си­ја у Апа­ти­ну је са­оп­шти­ла да ће у бу­ду­ћој ло­кал­ној скуп­шти­ни од укуп­но 29 ман­да­та по 12 при­па­сти СНС-у и Ко­а­ли­ци­ји СПС–ЈС-а, по два пред­став­ни­ка ће има­ти СРС и ДС, док је јед­но ме­сто осво­јио СВМ.

КУ­ЛА

СНС ће у Ку­ли има­ти 19 од укуп­но 37 од­бор­ни­ка, а осим њих, пред­став­ни­ке у СО Ку­ла ће има­ти СПС, ДС и ЈС, ко­ји су осво­ји­ли по че­ти­ри, док ће по два ман­да­та при­па­сти СРС-у, СВМ-у и Ру­ској стран­ци. 

СРЕМ­СКА МИ­ТРО­ВИ­ЦА

У Срем­ској Ми­тро­ви­ци ли­ста СНС-а осво­ји­ла 35 од 61 од­бор­нич­ког ме­ста у град­ском пар­ла­мен­ту, а  осим њих, у Скуп­шти­ни гра­да би­ће још шест стра­на­ка и ко­а­ли­ци­ја. По шест ман­да­та ће има­ти СПС и ДС, док су по че­ти­ри осво­ји­ли СРС и Ко­а­ли­ци­ја ЛСВ–ЛДП–Зе­ле­них. У град­ски пар­ла­мент су ушле још и ли­сте Ко­а­ли­ци­је ДСС–Две­ри и „Ује­ди­ње­на опо­зи­ци­ја Ми­тро­ви­це – Алек­сан­дар Про­да­но­вић (СДС – Бо­рис Та­дић, За­јед­но за Ср­би­ју, Вој­во­ђан­ска пар­ти­ја)” ко­ји ће има­ти по три пред­став­ни­ка.

ИН­ЂИ­ЈА

Нај­ви­ше ман­да­та на ло­кал­ним из­бо­ри­ма у Ин­ђи­ји осво­јио је СНС – 21 од­бор­нич­ко ме­сто у Скуп­шти­ни оп­шти­не Ин­ђи­ја. ДС ће има­ти 11 од­бор­ни­ка, ко­а­ли­ци­ја око СПС-а три, а СРС два.

ИРИГ

У оп­шти­ни Ириг СНС је осво­јио де­сет ман­да­та, ко­а­ли­ци­ја око ДС-а три, ЛСВ два, док ће по јед­ног пред­став­ни­ка има­ти СПС, СРС, Зе­ле­на стран­ка, По­крет со­ци­ја­ли­ста и „Гра­ђан­ска ли­ста – Зо­ран Кне­же­вић”.

ШИД

Нај­ви­ше гла­со­ва у Ши­ду осво­јио је СНС, ко­ји ће има­ти 23 од укуп­но 39 од­бор­ни­ка. Осим њих, цен­зус за ло­кал­не из­бо­ре су про­шле још са­мо три ли­сте. Ли­ста ДС-а ће има­ти шест ман­да­та, док су по пет осво­ји­ли СРС и СПС.

РУ­МА

Убе­дљи­ву ве­ћи­ну у оп­шти­ни Ру­ма има­ће СНС, ко­ји је осво­ји­ла 23 од укуп­но 43 ме­ста у СО Ру­ма. Пет ман­да­та ће има­ти СПС, де­мо­кра­те и ра­ди­ка­ли по че­ти­ри, По­крет „До­ста је би­ло” два, а по јед­ног Зе­ле­на стран­ка и Је­дин­стве­на ру­ска стран­ка. 

СТА­РА ПА­ЗО­ВА

У Ста­рој Па­зо­ви из­бор­на ли­ста СНС-а ће у но­вом са­зи­ву ло­кал­ног пар­ла­мен­та има­ти 29 од укуп­но 48 од­бор­нич­ких ме­ста. СРС и ГГ „Го­ран Јо­вић” су осво­ји­ли по че­ти­ри ман­да­та, по три ће има­ти ДС, СПС и Ко­а­ли­ци­ја СДС–ЛДП–ЛСВ-а, док је два ме­ста осво­ји­ла Зе­ле­на стран­ка. 

 

Опово и Тител рекордери

Највећа излазност на изборе забележена је у општини Опово, где је у недељу на биралишта изашло чак 77 одсто уписаних бирача. Српска напредна странка, која је добила највише гласова у већини војвођанских општина, најубедљивију победу на локалним изборима је остварила у општини Тител, где је освојила 18 од укупно 25 одборничких мандата.

При­пре­мио: Ни­ко Пер­ко­вић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести