Конституисана власт у Новом Бечеју

Српска напредна странка водиће Нови Бечеј и након последњих локалних избора, пошто је на конститутивној седници за

председника општине изабран Саша Максимовић, иначе председник Општинског одбора СНС-а, а његов страначки колега др Бранко Свиленгаћин биће заменик председника општине. За председника новобечејске скупштине изабран је такође напредњак Мирјан Јакшић, а секретарка парламента биће његова страначка колегиница Марица Бешлин.

До већине СНС је дошао уз подршку једног одборника СВМ-а и три од шест одборника одборничке групе ГГ „Миливој Миша Вребалов“, из чијих редова је Милован Баштованов изабран за потпредседника Скупштине општине Нови Бечеј.

ГГ „Миливој Миша Вребалов“ махом чине одборници Демократске странке која је у претходном мандату била опозициона. Вребалов је функционер Покрајинског одбора ДС-а и потпредседник Скупштине Војводине у одласку, али и некадашњи председник општине.

На конститутивној седници општинског парламента Лига социјалдемократа Војводине, дора-

шњи коалициони партнер СНС-а, преселила се у опозицију.  „Иако је током целе изборне кампање случај ’Хетерленди’ служио СНС-у да укаже на злоупотребе положаја функционера ДС-а Миливоја Вребалова и Бојана Пајтића, то их није спречило да формирају коалицију с представницима те исте партије“, саопштио је  претходни председник општине Нови Бечеј Саша Шућуровић из ЛСВ-а,

По његовим речима, Вребалов је покушао да оспори своју припадност и припадност његових одборника Демократској странци тако што је на изборе изашао као Група грађана, али су готово сви његови одборници и даље чланови ДС-а.

Миливој Вребалов је новинарима рекао да троје одборника из његове одборничке групе нису чланови ДС-а па су самим тим „гласали онако како су желели”, док он и још двоје из те одборничке групе нису гласали за нову локалну власт.

– Међутим, поставља се питање како је могуће да ЛСВ протестује због такве коалиције када је управо Шућуровић до  био у коалицији са СНС-ом – поручио је Вребалов. – Претпостављам да СНС због претходних лоших искустава не жели у коалицију са Шућуровићем. Такође, позната је и претвртљивост господина Шућуровића, који је за врло кратко време променио три странке: ДС, ЛДП и ЛСВ. Не бих се чудио да се ускоро пробуди у дресу СНС-а јер је реч о човеку који очито нема принципе и уверења, него све ради из личног интереса.

Нову коалицију у Новом Бечеју чини 14 одборника СНС-а, један одборник Савеза војвођанских Мађара и три од шест одборника с листе Група грађана „Миливој Миша Вребалов”, док су у опозицији остали Лига социјалдемократа Војводине са седам одборника и Српска радикална странка с три.

А. С.

 

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести