Костреш: Тражимо од ДС-а гаранције да се неће расипати

Генерални секретар Лиге социјалдемократа Војводине Бојан Костреш изјавио је да ће се позив на састанак опозиције разматрати на заседању Председништва те

странке, али да пре тога мора да се види шта су дневни ред и идеја тог састанка. Председник Демократске странке Бојан Пајтић најавио је  да ће позвати све опозиционе странке на састанак 19. јануара да би се договориле о наступу на изборима.

Бојан Костреш је за РТВ казао и да ЛСВ не занима окупљање које за циљ има унутрашњу кохезију.

– Ако бисмо ишли с неким на изборе, морамо да знамо програм и уз кога стојимо, а не да се сабирамо да бисмо прешли цензус – истакао је Костреш.

Он је поновио и да ЛСВ тражи од ДС-а гаранције да се та странка неће надаље расипати.

– У претходне четири године ДС је променио три председника, од којих су га двојица напустила. Посланичка група ДС-а је за две године променила три шефа, од којих су је двојица напустила. Ми, ако треба да имамо партнера, морамо да будемо сигурни да је он сигуран, па онда да разговарамо даље – објаснио је Костреш.

Генерални секретар ЛСВ-а је истакао и да, ако ДС организује састанак на исти начин као и прошлогодишње демонстрације, које су, по његовој оцени, биле бесмислене, онда Лига у томе неће учествовати.

– Ако стварно постоји идеја да се окупимо око неког програма и видимо шта ћемо да урадимо, претпостављам да ће Председништво ЛСВ-а то подржати, али то онда значи и да морамо да добијемо гаранције да се ДС неће распадати – додао је Костреш.

Е. Д.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести