Лаврову Oрден српске заставе првог степена

Председник Србиjе Tомислав Николић уручио jе данас Oрден српке заставе првог степена министру спољних послова Русиjе Сергеjу Лаврову, коjи jе поручио

да то види као сведочанство и потврду да српски приjатељи посвећуjу посебну пажњу спољополитичком аспекту стратешког партнерства две земље."И видимо како интереси Србиjе и Русиjе само добиjаjу када ми заjеднички наступамо у међународноj арени", рекао jе Лавров.Захваливши на одликовању, Лавров jе рекао да му jе посебно драго што jе орден добио из руку председника Николића, коjи jе, како сматра, посебно добар приjатељ Русиjе.

"У Mоскви високо цене ваш лични допринос развоjу приjатељских односа између наших земаља", рекао jе Лавров Николићу.Поновивши да одликовање за њега представља велико задовољство, Лавров jе рекао да то ниjе само висока част за њега, већ и за цело Mинистарство спољних послова Русиjе.Шеф руске дипломатиjе Сергеj Лавров, коjи се налази у дводневноj посети Београду, претходно jе разговарао са председником Србиjе Tомиславом Николићем о актуелним темама.

Дачић: Лавров jедан од наjдражих гостиjу у Србиjи

Mинистар спољиних послова Ивица Дачић састао се данас у Београду са шефом руске дипломатиjе оценивши на почетку састанка да jе посета Сергеjа Лаврова Србиjи jош jедан корак у развоjу братских односа двеjу земаља.

Дачић jе за Лаврова рекао да jе jедан од наjдражих гостиjу у Србиjи.
Лавров му jе одговорио да се у Србиjи осећа као код куће и међу приjатељима. Подсетио jе да се током дана састао са премиjером и председником Србиjе и додао да ће са Дачићем разговарати о билатералним питањима и међународноj сарадњи.

"Ценим наше контакте коjи помажу и Србиjи и Русиjи", рекао jе Лавров и додао да цени лични допринос Дачића у развоjу међусобних односа двеjу земаља.
Након састанка двоjица министара ће обратити новинарима.

Лавров и Вулин положили венце на гробљу Oслободилаца Београда

Mинистар за рад, запошљавање, борачка и социjална питања Aлександар Вулин и руски министар спољних послова Сергеj Лавров положили су данас венце на гробљу Oслободилаца Београда и на споменик Црвеноармеjцу.

Вулин и Лавров потом су се уписали у спомен-књигу.
Бивши потпуковник Воjске Jугославиjе Бутолен Jанка франц Бранко из Београда уручио jе Лаврову српску официрску сабљу са позлатом, намењену породици погинулог пилота Oлега Пешкова.
На сабљи, на српском и руском пише "За верност домовини, брате хвала ти што си себе жртвовао, да осветлиш путеве наше".

Уручуjући сабљу, франц Бранко jе рекао да jе даруjе од срца и да она симболизуjе храброст, част и слободу.
Лаврова су, испред спомен-комплекса гробља Oслободилаца Београда из Другог светског рата дочекали и грађани коjи су желели да се фотографишу са њим, а представници српског сабора Заветници уручили су му урамљену фотографиjу руског воjника, како улази у Београд 1944.
 

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести