Левица Србије спремна за кампању

Левица Србије учествоваће на предстојећим изборима на сва три нивоа, а да ли ће изаћи у коалицији или самостално, видеће се након разговора с потенцијалним коалиционим партнерима,

 речено је на конференцији за новинаре иницијативних одбора Левице Србије за Војводину и Нови Сад.Председник Иницијативног одбора ЛС-а за Војводину Станко Боснић изјавио је да та странка већ неко време шаље нове поруке на јавној сцени Србије.

– Левица има за циљ да покаже ново лице политике и да политика има другачији образац од садашњег – рекао је Боснић. – Заступаћемо интересе губитника транзиције, не можемо више да трпимо да неолиберални концепт сатире све у Србији.Он је додао да је до сада, на територији Србије, формирано више од 70 иницијативних одбора Левице Србије, међу којима су и иницијативни одбори за Војводину и за Нови Сад.

Председник Иницијативног одбора Левице Србије за Нови Сад Драган Максимовић рекао је да Левица излази с новим програмом и новом политиком, а да нову политику, како је казао, „не могу водити стари људи, већ нови, који иза себе немају терет датих а не испуњених обећања”. По његовим речима, политика Левице Србије окренута је човеку, а не интересним групама.

– Град којим буде управљала српска левица биће одговоран и строг у вођењу комуналне политике – нагласио је је Максимовић. – Увешћемо обавезан квартални извештај комуналних предузећа, чиме ћемо утврђивати које предузеће лоше послује, а директори предузећа која у два квартала буду пословала негативно, биће аутоматски смењени.

Он је нагласио да јавна предузећа морају бити очишћена од страначких кадрова и да страначко запошљавање мора бити кривично дело.

А. С.
 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести