Михајловић: Најпоноснија сам на Дуинг бизнис листу

Потпредседница владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је данас да је, кад је реч о раду њеног министарства,

најпоноснија на напредак на Дуинг бизнис листи (Доинг бусинеш), а затим и на завршетак дела аутопута од Љига до Прељине.
"За мене је врло важна Дуинг бизнис листа Светске банке и то што је Србија у топ десет земаља у свету по ономе што је урадила за само две године да би поправила услове пословања. Није могуће ништа радити, ако услови пословања нису добри, ако има корупције, и зато сам тиме посебно задовољна", рекла је Михајловић.

"Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у првих 100 дана рада нове Владе забележило је 50 конкретних ствари и резултата. Верујем да овим можемо да кажемо да смо оправдали поверење грађана и премијера Александра Вучића", изјавила је Михајловић поводом првих 100 дана рада нове Владе.

Говорећи о циљевима до краја мандата, министарка је рекла да су примарни Коридор 10, аутопут до Чачка, почетак радова на аутопуту Ниш-Мердаре-Приштина, аутопут до границе са Црном Гором, те да Србија уради своје на изградњи железничке пруге Београд-Будимпешта.
Циљ је и да Србија на Дуинг бизнис листи буде међу првих десет или петнаест до краја мандата ове владе.

"Србија је ове године забележила најбољи ранг на Дуинг бизнис листи и сада смо на 47. месту, највише захваљујући увођењу електронских грађевинских дозвола. У области издавања дозвола за две године скочили смо за више од 100 места. Са кинеским партнерима потписали смо уговоре о градњи брзе пруге Београд - Будимпешта, ауто-пута од Сурчина до Обреновца и завршетак дела Обилазнице око Београда. У Војводини смо после четири године стајања покренули радове на "Ипсилон краку" код Суботице", каже Михајловић.

Озакоњење, каже министарка, може да иде много брже због чега ће се следеће недеље састати са представницима локалних самоуправа.
"Озакоњење не иде довољном брзином, припремиили смо начин како да помогнемо општинама и градовима и на то ћу се посебно фокусирати", рекла је Михајловић.

Она је додала да са руским партнерима наставља обнову три железничке деонице на Коридору 10 од којих је једна завршена, а завршено је и осам уговора о пројектовању за рехабилитације путева укупне дужине 158 километара. Почела је градња нове фабрике воде у Ужицу, као и решевања проблема са водоснабдевањем у Врању и Панчеву. 

"Верујем да ови резултати показују да Влада Србије и наше министарство могу да испуне главне циљеве: бољи живот грађана базиран на реалном економском расту, да подрже пут Србије у ЕУ и спровођење европских стандарда", нагласила је Михајловићева.
У разговору са новинарима је навела да мора да призна да је стигла све да уради и више од тога.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести