Милићевић положио венац на спомен жртвама НАТО бомбардовања

У Новом Саду данас је обележен дан сећања на погинуле у НАТО бомбародвању комеморативним скупом јединица из гарнизона Нови Сад, коме је присуствовао потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић.

Он је положио и венац на спомен жртвама НАТО бомбардовања 1999. године.

Венце на спомен обележје су положили и потпредседница Скупштине АП Војводине Александра Ðанковић, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, породице погинулих припадника Војске Србије, представници гарнизона Нови Сад, ОРВС Града Новог Сада, покрајинског и новосадског СУБНОР-а, као представници удружења ратних ветерана, ваздухопловаца и војних пензионера, саопштила је Покрајинска влада.

"У Дану сећања, људска и морална обавеза свих нас, грађана Републике Србије, јесте да одамо почаст и дужно поштовање свим жртвама НАТО бомбардовања из 1999. године“, казао је Милићевић у новосадској касарни "Југовићево".

Он је нагласио да је посебна обавеза оних који се баве јавним послом да чине све да Србија очува мир и стабилност и да се не дозволи да икада више невине људске жртве страдају на овај начин.

"Међу тим жртвама су сви они који су бранили своју земљу, али и невине жртве које су погинуле само зато што су грађани Републике Србије", истакао је Милићевић.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести