Најважније да се смире тензије у региону

Премијер Александар Вучић рекао је да је најважнији резултат референдума у Републици Српској то што је све протекло мирно, и истакао да је сада најважније

да се смире тензије у целом региону.Он је, одговарајући на питања новинара приликом посете Жагубици,  рекао да се у телефонском разговору сагласио с председником Српске Милорадом Додиком да је најважније да цео регион гледа у будућност.

– Ми данас размишљамо о томе колико ћемо повећати плате и колико ћемо новца имати да дамо пензионерима – рекао је Вучић, приметивши да је то могуће зато што је јавна каса под контролом, држава у добром стању и посебно зато што су људи веровали својој влади, која је добро радила.
– Ако било ко мисли да је решење у сукобима, ми не само да у томе нећемо да учествујемо већ ћемо се томе оштро супротставити јер за нас су мир и стабилност основни услови да би се видели резултати нашег рада – навео је Вучић.

Како је приметио, нису Србија и њени грађани две године пролазили кроз тешке реформе да би сада неко рекао – „Станите, сад идемо у неку врсту нестабилности”.– Онолико колико сам видео из Изетбеговићевих изјава и из разговора с председником Додиком, желим да верујем да је то оно што нас чека у будућности. То је најважније и у томе су сви сагласни, укључујући и Изетбеговића – рекао је Вучић.

Он је додао да ће Србија и убудуће чинити све што може за стабилизацију прилика у региону.Говорећи о мигрантској кризи премијер је истакао да су на недавно одржаном састанку у Бечу изнете до сада већ познате супротстављене позиције, те да Србији предстоји да се бори са проблемом прилива миграната.

Вучић је рекао да је, упркос иницијативи министара Небојше Стефановића и Александра Вулина да се подижу зидови и препреке, он лично против тога и да им је захвалан што, из поштовања према њему, то питање неће покретати пред Владом Србије.„Ми ћемо знати да заштитимо наше националне интересе и нећемо бити паркинг за избеглице. Грађани не треба да се брину”, поручио је Вучић.

Е. Д.
 

У јануару рекорд у висини плата

Премијер је казао да се у јануару очекује апсолутни рекорд када је реч о висини плата у Србији, као и повећање пензија.Како је рекао, сасвим је сигурно да ће се ићи на повећање плата у јавном сектору, иако је очигледно да за неке секторе, попут Војске и полиције, не постоји одобравање „неких који би требало да нам помажу”.

– Али, повећаћемо и полицајцима и војницима, учитељима, наставницима, здравственим радницима, медицинским сестрама, социјалним радницима, онима који имају најнижа примања у правосуђу. Уз повећање минималних зарада од око осам одсто, плус ово, то ће бити значајно повећање плата – рекао је Вучић.
 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести