Наставак консултација о новој влади

Кандидат за председника Владе Србије Александар Вучић наставио је данас консултације о новој влади састанком са представницима Савеза војвођанских Мађара (СВМ).

Вучић у Скупштини Србије разговара са лидером СВМ Иштваном Пастором, посланицима Балинтом Пастором, Елвиром Ковач.

СВМ жели да партиципира у извршној власти као и до сада

Лидер СВМ Иштван Пастор изјавио је данас да СВМ жели да партиципира у извршној власти на исти начин као у претходне две године.

После разговора са кандидатом за председника Владе Србије Александром Вучићем, Пастор је рекао да је Вучић изложио основе програма будуће владе, да су оне прихватљиве за СВМ, те додао да су они Вучићу предали нацрт коалиционог споразума који би две странке потписале.

"На сам текст тог споразума нисмо се освртали, јер није било времена. О томе ћемо разговарати у другом кругу консултација", рекао је Пастор новинарима у Скупштини Србије и додао да је разговор био садржајан и пријатељски.

Додао је и да су се у разговору дотакли питања покрајинске владе, али да о томе ништа конркетније не може да каже, јер за сада не постоји одлука о томе ко ће чинити будућу покрајинску владу и да то остаје да се види.

Вучић са Зукорлићем

Кандидат за председника Владе Србије Александар Вучић састао се данас у наставку консултација о влади са носиоцем листе Бошњачке демократске заједнице Санџака Муамером Зукорлићем и његовим сарадницима.

У данашњем наставку консултација разговара са представницима мањинских странака, па ће после СВМ  и састанка са представницима листе Муамер Зукорлић - Бошњачка демократска заједница Санџака,  консултације наставити са представницима СДА Санџака - Др Сулејман Угљанин, Зелене странке и Партије за демократско деловање.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести