Опозиција: Где је Зорана Михајловић?

Посланик ДС Балша Божовић оценио је данас да продужетак рока уговора о зајму између Србије и Азербејџана говори да пројекти касне и да се Влада Србије неодговорно понаша

према новцу који је позајмила у име грађана.

Божовић је новинарима казао да је демократама било чудно што у парламент није дошла министарка грађевине, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, јер то министарство упућује средства за изградњу.
Он је подсетио на "аферу" са тунелима на Коридору 11, рекавши да се није до краја сазнало о чему је реч.
 
"Да ли је некоме намера да подизвођача домаћу фирму Планум због спина у јавности, да тунели на Коридору 11 нису урађени како треба, избаци из посла да би мимо тендера убацили једну грађевинску фирму која је блиска врху СНС или је само у питању непоштовање закона од стане Зоране Михајловић", питао је Божовић.
 
Михајловићеву је у скупштини данас очекивао и лидер СРС Војислав Шешељ, рекавши да је она главни "кривац" за проблем о коме се данас расправља.
"Захтевам да је потпредседник скупштине хитно позове на седницу. Када се јавим за реч говорићу само о Зорани Михајловић и њеној улози у овом Коридору и великом скандалу када је обманула јавност, да фали висина тунела за 30 центиметара и да не могу да прођу шлепери са приколицама, што је чиста лаж", рекао је Шешељ.
 
Председавајући Верољуб Арсић му је одговорио да је влада донела одлуку да један од представника владе буде министар финансија Душан Вујовић.
Посланица ЛДП Наташа Мићић је током расправе указала да је путна инфраструктура у Србији у лошем стању, наводећи да је Светски економски форум најлошије оценио Србију по квалиету и расположивости траснпортне инфраструктуре.
"ЛДП ће као одговорна партија подржати продужење уговора, али имамо озбијлне замерке, Влада се врло неодговорно понашала поводом овог питања", рекла је она.
 
Лидер Двери Бошко Обрадовић се током излагања осврнуо на "политичка условљавања" због кредита, да Србија мора бити у чланству Светске банке, ММФ-а или неких других међународних финансијских институција.
 
"Видимо да овај режим иде утабаним стазама власти ДС, поготово ни у једном кључном питању се не разликује од те политике, а по потврђивању споразума видимо да се и у економском смислу ослања на правац када је ДС водила државу", рекао је он.
 

Михајловићева: Шешељ се унервозио због пада популарности

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, одбацила је данас тврдње Војислава Шешеља о измишљеним грешкама на коловозу тунела на Коридору 11, и оценила да се лидер радикала унервозио због пада популарности.

"Најбољи одговор на све неистине које је изнео, а нарочито на то да су грешке на коловозу тунела на Коридору 11 измишљене, јесу машине које су баш у тренутку док је Шешељ говорио поправљале грешке у тим тунелима", истиче се у саопстењу Кабинета потпредседнице Владе.

Шешељ је раније данас, у парламенту, рекао да је Михајловићева је обманула јавност да тунелу фали висина од 30 центиметара и да не могу да прођу шлепери са приколицама.
"Машине које сада поправљају грешке на коловозној подлози довела је управо фирма за коју Шешељ тврди да је одлично урадила свој посао. Ако су урадили добро, као што Шешељ каже, зашто онда поправљају?!", истиче се у саопстењу Зоране Михајловић.

Према њеним речима, лидеру радикала изгледа поново пада рејтинг у јавности, па се унервозио и кренуо да напада њу и Српску напредну странку.
"Очигледно да је лидеру СРС-а постало јасно да грађани неће повратак у његово доба, да неће плате од четири евра, неће празне рафове у продавницама и гориво у пластичним флашама. И зато је нервозан, па напада мене и СНС", одговорила је потпредседница Владе Србије на последње оптужбе Шешеља.
 

(Танјуг)
 
EUR/RSD 117.1643
Најновије вести