Ребалансом буџета до новца за зграду РТВ-а

– Град Нови Сад апсолутно подржава одлуку Покрајинске владе да се формира

Одбор за изградњу зграде РТВ Војводине, као једног од суштинских питања за Град, Покрајину, али и за државу – рекао је  градоначелник Новог Сада Милош Вучевић у разговору с генералним директором покрајинског јавног сервиса Миодрагом Копривицом и председником Управног одбора РТВ-а Јовом Радићем. – Нови Сад и даље има један ружан симбол страдања из 1999. године и време је да коначно покренемо решавање тог питања. Град је спреман да као партнер у тиму пружи подршку реализацији изузетно важног пројекта и издвоји део новца за рушење постојећег објекта на Мишелуку, односно за чишћење терена. Већ сам разговарао с председником Покрајинске владе Игором Мировићем и циљ нам је да ребалансом и градског и покрајинског буџета у септембру обезбедимо новац и да кренемо да радимо. То су за сада начелни разговори, али кроз седнице Одбора све ће бити конкретизовано, а главна идеја је да Покрајина и Град буду суфинансијери чишћења терена за изградњу нове зграде.

Како је директор РТВ Војводине известио градоначелника, терен на Мишелуку је проверен и нема никаквих безбедносних ризика од експлозивних направа, радијације и сличног.

– Изградња нове зграде РТВ Војводине за Град значајна је и због тога што ће допринети да Мишелук, као веома атрактивна локација која је за сада запостављена, заживи пуним потенцијалом – рекао је Вучевић.  

Д. Ристић

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести