Секулић председник у Апатину, Смиљанић у опозицији

На конститутивној сеници Скупштине општине Апатин, већином гласова, 15 од 29, за новог председника општине

изабран је Радивој Секулић, а за његову заменицу Дубравка Кораћ, обоје кандидати СНС-а. За председника Скупштине општине изабран је Милан Шкрбић, а за његову заменицу Нина Петровић, док је нови секретар СО Марко Ђумић, сви кандидати СНС-а. Изабрано је и ново Општинско веће, у које су, уз председника и заменика председника општине, изабарни и Атила Ходовањ, Александар Смиљанић, Атила Рижањи, Слађана Шушњар, Душко Лончар, Владимир Вукосав, Небојша Вејин, Милан Петровић, Стеван Жужић, Драган Радојевић и Фриђеш Нађ.

Након верификације одборника, чланови Социјалистичке партије, с др Живорадом Смиља-

нићем на челу, напустили су седницу. После 12 година, изгубили су власт у Апатину. На седници је остало 12 представника СНС-а, представник СВМ-а и двоје одборника који су били носиоци листе ДС-а и СРС-а, лекар-уролог др Бруно Урбановски (ДС) и др Миодраг Павловић (СРС).

– Бићу председник свих грађана и верујем да ћемо успети да покренемо многе области, од инвестиција до туризма, и тако побољшати живот грађанима – рекао је, између осталог, нови председник општине Радивој Секулић. – Верујем у то јер смо се дуго припремали на могућност да преузмемо власт и имамо квалитетне кадрове.

Нови председник Скупштине општине Милан Шкрбић је истакао да ће учинити све да би општина убудуће била много функционалнија и што ближа грађанима у решавању њихових свакодневних проблема.

У Скупштини општине Апатин од 29 одборника, по 12 мандата освојили су социјалисти и напредњаци, по два радикали и демократе и један мандат СВМ.

Ј. Прелчец

EUR/RSD 117.1015
Најновије вести