Следе нове инвестиције Италије

У склопу повезивања региона, државни секретар Министарства спољних послова Италије Виченцо Амендола

поручио је  у Београду да је та држава почела припреме за одржавање следеће конференције ЕУ – Западни Балкан, којој ће и председавати. Очекују се, по договору из Париза,  конкретни резултате у реализацији инфраструктурних пројеката, који треба да обезбеде економски раст, али и напори за безбедност у региону.

Како је саопштено, српски премијер Александар Вучић и италијански званичник разговарали су о могућностима за унапређење економске сарадње, у оквиру које се Италија потврђује као најважнији партнер Србије. Амендола је рекао да су италијанске компаније које послују у Србији веома задовољне условима и да се очекују нове инвестиције италијанских компанија.

Премијер Вучић изразио је захвалност Влади Италије за континуирану подршку у евроинтеграцијама и помоћ коју пружа у реформи правосуђа у Србији, као и у борби против корупције и организованог криминала.

У разговору с председницом Скупштине Србије Мајом Гојковић, Амендола је поручио да све посланичке групе у италијанском парламенту подржавају евроинтеграције Србије и Западног Балкана. Маја Гојковић се сагласила с потребом да се скуп ЕУ – Западни Балкан прошири и на парламентарни ниво, и истакла да је за Србију важна стабилност региона те да ће наставити да ради на оснаживању сарадње на Западном Балкану.

– Народна скупштина ће, кроз парламентарну дипломатију, наставити да даје допринос унапређењу односа у региону, што ће бити један од приоритета у нашем раду, осим наставка реформских процеса и усаглашавања законодавства с ЕУ – истакла је Маја Гојковић.  С. Ст.

EUR/RSD 117.1216
Најновије вести