СНС: Јеремићев новац окупио парламентарце

У Скупштини Србије је формиран нови опозициони посланички клуб „За спас Србије”, на чијем челу ће бити бивша председница ДСС-а Санда Рашковић Ивић.

Док чланови новог тима поручују да немају везе с председничком кандидатуром Вука Јеремића, из владајуће коалиције имају другачије виђење. Функционер напредњака Владимир Орлић тврди да посланике у новом посланичком клубу не окупља никаква идеологија јер су потпуно политички различити, већ да њихови чланови подржавају кандидатуру Јеремића за председника Србије и да им је једини мотив за то „новац који Јеремић немилице троши”. Заменик председника посланичке групе СПС-а Неђо Јовановић оценио је да је то неуспела и конфузна представа у оквиру предизборних активности једног од председничких кандидата ДОС-а.

У новом опозиционом посланичком клубу су и два посланика Нове Србије, Мирослав Маркићевић, који ће бити заменик шефа посланичке групе, и његов страначки колега Горан Пекарски, као и Ђорђе Вукадиновић и бивша посланица Социјалистичке партије Србије Дијана Вукомановић. Њима ће се највероватније придружи и бивши функционер и посланик ДСС-а Славиша Ристић.

На конференцији за новинаре у Скупштини Србије они су демантовали наводе појединих медија да је то посланичка група Вука Јеремића, већ тврде да је реч о клубу опозиције и посланика који се боре за промене. Једино Санда Рашковић Ивић изразила своју подршку Јеремићу, док то нису учинили остали, па ни Дијана Вукомановић, која иначе јавно подржава бившег шефа диломатије.

Посланик Горан Пекарски је рекао да НС још није заузео став о томе кога ће подржати те да не жели да износи лично мишљење, пошто данас заседа Главни одбор. Ђорђе Вукадиновић тврди да би, по његовом уверењу, Санда Рашковић Ивић била најбољи председнички кандидат опозиције.
Владимир Орлић оценио је да је формирање новог посланичког клуба само једна „велика шарада”, чији је мотив финансијски профит.

– Новац који Вук Тадићев Јеремић троши немилице, причајући о некаквој владавини права, а води бесомучно финансирану медијску кампању за своју председничку кандидатуру и пре него што су избори расписани. Троши дословце милионе, непознатог порекла – казао је Орлић.Процењује да чланови новог посланичког клуба желе да формирају некакву политичку већину окупљену око ДОС-а, која би била „лутка на концу страних ментора и страних обавештајних служби”.

С. Ст.
 

Желе промене

– У клубу смо се окупили око жеље да се у земљи направе промене, да се живи достојанствено, нормално и без сталног генерисања ванредног стања и у жељи да покушамо да вратимо достојанство Скупштини и да вратимо институције у Србију – рекла је Санда Рашковић Ивић. 
Како је објаснила Дијана Вукомановић, формирање клуба није регистрација нове странке ни власништво једног човека и да су њему посланици који „неће и не желе више да ћуте”. Она је истакла да, „док власт још нема кандидата, ми говоримо да Скупштина Србије не би одзвањала тишином”.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести