СПС: Опструкција Тадића око листе за изборе

Социјалистичка партија Србије (СПС) саопштила је данас да је у недељу била потпуно спремна да преда изборну листу коалиције са прикупљених више од 22.000 потписа,

али су то опструисали су Борис Тадић и његови сарадници.

У сапштењу се наводи да су, како би опструисали предају листе, Борис Ранковић, Тадићев дугогодишњи најближи сарадник, који је као секретар Зелених остао у мањини када су доносили одлуку о сарадњи са СПС, најавио РИК да ће тужити СПС, јер је наводно он овлашћено лице странке Зелених.

Познато је да је Тадић 2014. године искористио странку Зелених за повратак на политичку сцену Србије, а одлазећи од њих оставио је своје кадрове попут Ранковића, са којим је у сарадњи очито спремао опструкцију, стоји у саопштењу.

Како наводи СПС, у регистру политичких странка Министарства за државну управу недвосмислено стоји да је овлашћено лице за заступање Зелених Србије Иван Карић, председник странке.

Очигледно је да су два Бориса - Ранковић и Тадић ово намеравали да користе како би ометали подношење наше изборне листе, тврди СПС.

Због тога је СПС одлучила да сакупи нове потписе са Зеленима на листи, али не у називу коалиције и да преда листу данас у току дана.

Ако су мислили да ће да нас омете овакав њихов потез, преварили су се, поручује СПС.

Додатно су овим револтирали и мотивисали наше бирачко тело, јер су показали да њима очигледно смета што су Зелени са нама, а не са њима, додаје се у саопштењу.
(ФоНет)
 

EUR/RSD 117.1199
Најновије вести