Србија поуздан партнер

У Нишу је потписан уговор за изградњу новог погона компаније „Леони” у којем ће бити запослено најмање 2.200 људи, а вредност инвестиције је 22 милиона евра.

Уговор су потписали министар привреде Горан Кнежевић и директор компаније „Леони” за Србију Клеменс Сакс, у присуству премијера Александра Вучића, који је поручио да је ово велики дан за Ниш, и позвао ту компанију да отвори још фабрика у Србији.

Он је изразио очекивање да ће до краја 2018. године посао добити 2.500 људи.

– Имамо две фабрике које вас сустижу по броју запослених. Ако хоћете да будете први, треба да отворите још једну – рекао је Вучић, и нагласио да ће наставити да врши притисак на немачке инвеститоре да улажу у Србију, истичући да и они добро послују и зарађују у нашој земљи.

Он је оценио да се Србија показала као поуздан и професионалан партнер. Премијер је навео да је Влада до сада издвојила 31 милион евра за субвенције „Леонију”, али је истакао да ће, осим нових радних места, рад фабрике допринети и повећању нишког буyета кроз порезе и доприносе. Он је рекао да у Нишу има око 29.000 незапослених и да ће отварањем нове фабрике бити запослено десет одсто људи који су без посла, што је веома значајно. Вучић је најавио да ће камен темељац бити постављен у децембру, а да би у августу идуће године фабрика требало да почне да ради. По његовим речима, с „Леонијем” је договорено да буде запослено најмање 2.200 људи, а изразио је уверење да ће до краја 2018. године посао добити 2.500.

Вучић је захвалио немачкој влади, као и компанији „Леони”, позивајући их да отворе још фабрика у Србији. Захвалио је и Саксу на огромној енергији и љубави коју показује према Србији, наводећи да народ Србије себе сматра лојалним и да верује да ће умети да искористи поверење немачког инвеститора.

– Што више немачког духа у Србији будемо имали, у смислу пословне етике и радног морала, уверен сам да ће наши резултати бити све бољи – рекао је премијер.

Он је додао и да Србија хоће да пођеднако развија све делове земље и да не жели да за нас важи изрека „Што јужније, то тужније”.

Потписивању су присуствовали и немачки амбасадор Аксел Дитман и градоначелник Ниша Дарко Булатовић. Уговор је потписан за улагање компаније „Леони” АГ у изградњу новог погона у Нишу вредног 22 милиона евра.

Е. Д.

 

Ако умрем, ти си крив

Председник Владе Србије Александар Вучић  је, током обиласка пољопривредног газдинства Ивана Костића у селу Горње Крајинце, „дегустирао” – љуту папричицу. Вучић је у шали свом министру пољопривреде Браниславу Недимовићу, пошто је прихватио да „грицне” љуту папричицу, поручио: „Ако умрем, Недимовићу, ти си крив”. Затим му је понудио да и он буде дегустатор љутог поврћа, што је Недимовић спремно одбио. „Нећу, нећу, за сваки случај”, рекао је Недимовић категорично.

 

Вучић уЈури”: Заборавите самоуправљање!

Премијер Александар Вучић поручио је , обилазећи компанију „Јура” у Лесковцу, да сви треба да схвате да је време утопијског социјализма и самоуправљања прошло, и навео да о томе говоре они који хоће да нас врате у прошлост. Он је, одговарајући на критике о условима у којима раде запослени у фабрикама страних инвеститора, навео да „нигде није видео те чувене пелене”.

– О томе говоре они који се боре за прошлост и заостајање Србије у будућности – рекао је премијер.

Вучић је навео да Србија има одговорну, озбиљну и стручну радну снагу, да нуди субвенције које су боље него у другим земљама и да Влада хоће и ради на решењу проблема незапослености.

– Време утопијског социјализма и самоуправљања је прошло, успећемо само радом или нам преостаје да кукамо, па да баталимо све – поручио је Вучић.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести