Стефановић: Насиље неће бити толерисано

Потпредседник Владе Србије и министар Небојша Стефановић поручио је данас да нарушавање јавног реда и мира неће бити толерисано, као и било какав вид насиља.

Гостујући на Пинк тв, Стефановић је о насилно прекинутој трибини у Бешкој током говора Веселина Шљиванчанина, рекао да је такво понашање насилничко.

" Нарушавање јавног реда и мира се неће толерисати, као и било какав вид насиља. Поставља се питање шта је била намера ове групе људи. Тужилаштво ће на ово питање одговорити након обављене истраге", рекао је Стефановић.

НВО хушкају мигранте против Владе Србије

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да се Србија одлично брине о мигрантима, али одређене невладине организације "хушкају" избеглице против српске владе.

"Они свако јутро долазе у пракове где се мигранти окупљају и говоре им да ће бити депортовани ако уђу у неки од аутобуса. Знам које организације стоје иза овога и ми смо их већ контактирали", рекао је Стефановић гостујући у Јутарњем програму телевизије Пинк.

Он је истакао да у прихватним центрима има још места, с обзиром на то да мигранти стално одлазе." Ниједан мигрант не сме да буде на снегу и држава мора и побринуће се за њих, казао је министар.Кроз Србију су, према његовим речима, прошли милиони миграната, а већих проблема није било, што говори о одличној организацији домаћих служби.

До сада је око 100 миграната у Србији затражило азил, али њихова дестинација су ипак западне европске државе, тако да је наша држава за њих само "успутна станица", рекао је Стефановић.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести