Тадић: Ките се туђим перјем

Председник Социјалдемоктатске странке Борис Тадић оценио је да је невероватно то да премијер Александар Вучић и „након четири године апсолутне власти”, и даље покушава да њега окриви за сопствене неуспехе.

„Очигледно је да Александар Вучић не уме да прихвати одговорност за катастрофално стање у земљи, али и те како уме да прихвати туђе перје када уз медијску помпу отвара фабрике и путеве с којима ова влада нема никакве везе”, наавео је Тадић поводом јуче изнете констатације премијера да он (Тадић) „ама баш ништа не зна о економији”.

Тадић је у саопштењу указао на то да, за разлику од њега, Вучић „очигледно има економско знање како да драстично повећа број апсолутно сиромашних, како да инвестиције буду на готово историјском минимуму, како да једине реформе које спроведе буду смањење плата и пензија и повећање намета грађанима и како да грађани сваки дан живе све горе и горе”.

„Слажем се да је у околностима када нема светске економске кризе, с којом смо се ми суочавали, отежавајућих међународних околности и опозиције која прети насиљем, заиста права уметност оволико економски уназадити земљу”, казао је Тадић.Бивши председник Србије навео је да у време његовог мандата није било злоупотребе природне катастрофе да би се снимио „акциони филм спасавања хеликоптером у сврху самопромоције”, а при том кршећи процедуре и угрожавајући животе људи.

„Практично све чиме се Србија данас брани од поплава изграђено је у наше време, а ова влада је само завршила неке пројекте које смо ми започели. Поплава у Трговишту је тада уништила фарму пилића, од чега су зависила радна места људи и врхунско је лицемерје и демагогија када нашу бригу о тој фарми Вучић данас исмева”, навео је Тадић.

 

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести