Тадић у имену, Чанак први на листи

Коалиција Социјалдемократске странке, Либерално- демократске партије и Лиге социјалдемократа Војводине предала је листу кандидата за народне посланике. На ванредним

парламентарним  изборима 24. априла они ће се наћи на гласачком листићу  под називом  „Борис Тадић, Чедомир Јовановић - Савез за бољу Србију - ЛДП, ЛСВ, СДС„.

Лидер СДС Борис Тадић је носилац листе, али не и посланички кандидат. На првом кандидатском месту је Чанак, после њега Јовановић, шеф посланичког клуба СДС  Марко Ђуришић, некадашњи министар за КиМ Горан Богдановић, председник Одбора за европске интеграције Александар Сенић, бивша председница скупштине Наташа Мићић… Међу нестраначким личностима на изборној листи је  Жарко Кораћ, у оквиру квоте ЛДП. Кораћ је, подсетимо, бивши председник Социјалдемократске уније, странке која је у неколико наврата наступала на изборима уз либерале и врло близак је сарадник Чедомира Јовановића.

Медији су раније спекулисали да ће на основу страначког договора,  првих 15  места на њиховој изборној листи биће равномерно распоређено на три странке.

То је уједно и седма листа која је предата Републичкој изборној комисији, а пре њих су у изборну трку ушли СНС, ДС, СПС–ЈС–ЗС, СРС, ДСС - Двери и СВМ са коалиционим партнерима.

Листу су  испред ЛДП-а предали Ненад Милић и Наташа Мићић, а у име СДС- а Марко Ђуришић и Ненад Константиновић. Како је Ђуришић рекао новинарима, та је коалиција предала нешто више од 14.000 потписа. Он је најавио да ће странке које су се удружиле дати „последњи атом снаге, знање и енергију да би остварила што бољи изборни резултат”, свесне да је пред њима „тежак задатак”.

- Очекујемо много бољи резултат него што смо имали пре две године и да ће после избора уследити  промена владе, сматра Ђуришић.

Народни покрет Србије Мирослава Алексића спада у квоту социјалдемократа. Тај покрет први је предао листу за локалне изборе у Трстенику под називом  „ Мирослав Алексић – Заједно са народом „. Они излазе у тој општини заједно и на локалу са СДС, а споразум о наступу потписан је већ сат времена након што су раписани локални избори.

С. Ст.

EUR/RSD 117.1199
Најновије вести