У Парламенту без многих активних посланика

Како сада ствари стоје, у посланичким клупама у наредне четири године више неће седети, поред осталих, Владимир Павићевић, Драган Шутановац, Срђан Драгојевић, Дејан Раденковић,

иако су странке које су их делегирале у претходном сазиву прешле цензус.

Према постојећим резултатима, ако не буде драматичнијих промена, у Скупштини Србије нећемо гледати ни Ивана Бауера, Бранку Бошњак, Душана Милисављевића, Аиду Ћоровић, Јанка Веселиновића, Борка Стефановића, Олгицу Батић, затим Зорана Бабића, Александра Јовичића.

Демократска странка, са којом је на изборе заједно изашла и Нова Србија, према прелиминарним резултатима освојила 16 мандата, те је тако Драган Шутановац остао без посланичког места јер је 28. на изборној листи, али и  Владимир Павићевић који је 35. на листи.

Како сада ствари стоје, професор Душан Милисављевић остао је одмах испод црте за парламент, јер је на изборној листи демократа стављен на 17. место.

Његове шансе за улазак у парламент се повећавају уколико неко међу првих 16 са листе одустане од посланичког места.

Социјалдемократска партија Србије (СДПС) Расима Љајића на ове изборе изашла је заједно са Српском напредном странком која је освојила 131 мандат у скупштини, али ни то није било довољно да у посланичке клупе поново седне доскорашњи посланик СДПС-а Иван Бауер, који се на изборној листи нашао на 235 месту, док се посланица СДПС у претходном сазиву Бранка Бошњак није нашла на листи.

На изборној листи "Александар Вучић- Србија побеђује" нису се нашли ни Зоран Бабић, који је био шеф посланичке групе СНС у претходном сазиву, као ни Александар Јовичић.

Социјалистичка партија Србије на овим изборима, према прелиминарним резултатима, освојила је 29. посланичких места, што није довољно да у скупштинским клупама поново видимо Срђана Драгојевића, којег је лидер социјалиста ставио на 35. место на изборној листи, али ни Дејана Раденковић који је 38. месту на изборној листи.

Левица Србије на челу са Борком Стефановићем доживела је тежак пораз на изборима, јер његова листа није прешла цензус, освојили су само 0,95 одсто гласова, тако да Стефановић више неће седети у скупштинској клупи.

Са њим је на изборе изашао и Јанко Веселиновић, а не прелазак цензуса листе "Борко Стефановић- Србија за све нас" и за њега значи опраштање од скупштине.

У наредне четири године у посланичким клупама неће седети на Олгица Батић ДХСС, али ни Аида Ћоровић.
(Танјуг)

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести