Ускрс доноси буктињу слободе

Председнички кандидат Вук Јеремић уверен је да ће бити другог круга избора и да ће у другом кругу грађани већином гласова изабрати Вучићевог противкандидата.

- На овај Ускрс ћемо сви заједно буктињом слободе поново осветлити Војводину - поручио је на предизборној конвенцији у новосадском Спенсу Вук Јеремић - Имам добру вест за вас. Господа силници су на смрт преплашени. Плаше се јер нема те изборне математике или крађе која може да спречи други круг. А свесни су да у том кругу излазе на суд народа који неће пропустити прилику да их казни за све њихове лажи; изневерена обећања, шиканирања и непочинства. Нећемо им заборавити поруке да смо лењи, заостали, да је увек проблем у нама а не њима.

Јеремић је изјавио да је много тога појнајбољег и најчаснијег што има Србија  дошло из Војводине и то се никада не сме заборавити. Како је нагласио, данас се многа војвођанска села празне, а у Новом Саду, граду музике и књиге “се обрачунавају дилери у школским двориштима, и пребијају се полицајци.”

- Град који је био синоним за лагодан живот данас је град насиља, незапослених људи, град из кога се одлази. Данас је ово и град гладних - рекао је Јеремић, и додао да захваљујући поднебљу и плодној земљи “овај простор може да се опорави за годину”.Он је рекао да се не сме земља “за тепсију рибе” продавати тајкунима и Арапима.

- Ако се то уради, наша деца, и то она која буду имала срећа, биће надничари и трактористи, а они са факултетом магационери за 300 евра, а преци ће им се окретати у гробу - поручио је Јеремић.Он је рекао да ће се, ако буде изабран, настојати да свако ко је купио или фалсификова диплому “уместо фотеље добије доживотну забрану рада у јавном сектора”. Најавио је и оснивање председничког фонда за младе таленте где ће се у иностранству дошколовавати млади, али са обавезом да се врате у земљу и раде на њеној обнови.

А. С.
 

Новом Саду реплика мурала

Председницки кандидат Вук Јеремић је током посете Новом Саду у оквиру предизборне кампање поклонио реплику недавно прекреченог мурала “The only truth“ француског стрит уметника Ремеда.  Пошто су реплику окачили активисти из његовог тима, Јеремић је рекао да је то поклон Новом Саду и достојанственој Србији, саопштено је из његовог изборног штаба.
 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести