Васин најавио да ће за три дана пријавити списак имовине

Председник Покрајинског одбора ДС Мирослав Васин најавио је данас да ће у следећа три дана јавности учинити доступним списак његове имовине са основом стицања и изразио очекивање да ће то исто учинити

и највиши функционери СНС у Војводини.

"Предлажем да јавно, пред ТВ камерама упоредимо имовину и објаснимо начин њеног стицања. На овај начин ћемо сигурно доћи до одговора зашто се коначно не усвоји Закон о пореклу имовине", навео је Васин у саопштењу, одговарајући на претходни позив СНС да се сети имовине стечене у земљи и иностранству.
"С обзиром да је СНС у свом саопштењу позвао да 'заједно са својим шефом војвођанског криминалног режима Бојаном Пајтићем, покушам да се сетим имовине стечене како у земљи тако и у иностранству', у следећа три дана ћу јавности учинити доступним списак своје имовине са основом стицања", поручио је Васин.

Он је рекао да би Закон о пореклу имовине дао одговор на питање како се, у многим случајевима, како је навео, "драматично повећала имовина брачних другова, браће, сестара, кумова и рођака политичких функционера"."Одговарајући на свој уобичајен начин, препун мржње, клевета и неаргументованих оптужби, на једноставно питање зашто Александар Вучић није испунио своје обећање и предложио Закон о пореклу имовине, СНС је само још једном показао колико их плаши могућност начина провере имовинског стања свих функционера у Србији", додао је Васин.

СНС је у суботу саопштила да Демократској странци највише "пара уши" премијерова изјава да по одласку са функције "неће бити ни динар тежи", јер је узимање народних пара било једина ствар којом су се та странка и њени тајкуни, током своје владавине "студиозно бавили"."СНС схвата да Демократској странци, од свих најзначајнијих информација које грађани Србије свакодневно добијају од Александра Вучића, највише пара уши изјава да премијер по одласку са функције 'неће бити ни динар тежи'. Српску напредну странку не чуди да је то за ДС вест дана, јер је узимање народних пара једина ствар којом су се Бојан Пајтић и његови тајкуни, током своје 16-годишње владавине, студиозно бавили", пише у саопштењу Медија центра СНС за Војводину.
 

Вучевић: Шта је Васин чекао до сада

Председник новосадског Градског одбора СНС Милош Вучевић изјавио је да је шокиран због најаве  председника покрајинског одбора ДС Мирослава Васина да ће за три дана пријавити списак имовине, упитавши га "шта је чекао до сада".

"Шокиран сам изјавом господина Васина да ће тек у наредна три дана да пријави своју имовину. Шта је до сада чекао, да ли је могуће да је заборавио да јавни функционери ступањем на дужност морају да пријаве своју имовину и да се сад смеје у лице грађанима, свесно изигравајући закон", поручио је Вучевић, који је и градоначелник Новог Сада.

Он је истакао да за разлику од ДС-а, Српска напредна странка нема шта да крије и да су зато њихова документа о имовини увелико доступна грађанима.
"Вас молимо да објасните грађанима како је могуће да Ваша имовина није пријављена и зашто то кријете од грађана? Сада је више него јасно зашто ДС није смео да донесе Закон о пореклу имовине. Српска напредна странка ће донети овај Закон, управо због оваквих случајева који очигледно нису неретка појава међу функционерима ДС", додао је Вучевић.

"Нама је драго што је ДС по први пут почео јавно да износи све своје незаконите радње и надамо се да ће настојати да бар једном прикажу реално стање сада већ опустошеног буџета Војводине након њихове 16- годишње владавине", закључио је Вучевић.

(Танјуг)
 

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести