Влада Војводине: Већа наплата јавних прихода

Војвођанска влада усвојила је данас Информацију о остварењу јавних прихода и примања у Покрајини у периоду јануар - јун 2016, саопстено је Владе Војводине.

Према извештају Управе за трезор, у првом полугодишту 2016. на територији АП Војводине евидентирана је наплата јавних прихода и примања у износу од 171,5 милијарди динара, што је за 12,3 милијарди динара, или за осам одсто номинално више средстава него у истом периоду 2015.

Од доприноса за обавезно социјално осигурање остварено је 55,8 милијарди динара, што је за 1,3 милијарде  динара, или за два одсто више у односу на исти период 2015.Буџетска средства евидентирана су у износу од 115,5 милијарди динара, и у односу на прво полугодиште 2015. године повећана су за 10,9 милијарди динара, односно за девет одсто.

У  односу на остварење у првом полугодишту 2015. године, повећани су евидентирани приходи буџета републике Србије за 6,4 милијарде динара, односно  осам одсто Такође, повећани су и приходи и примања буџета општина и градова  за 5,3 милијарде динара, или реално за 17 одсто.
Буџету Републике усмерено је 75,4 милијарде динара, што је за 6,4 милијарде динара, или за осам одсто, реално више у односу на прво полугодиште 2015.

Наведени износ не обухвата, пре свега, остварење прихода од пореза на додату вредност, акциза код увоза и царина.У складу са својим приоритетима на плану ефикаснијег и квалитетнијег рада,  Покрајинска влада је на данашњој седници  донела  сет  кадровских решења. Чланови Покрајинске владе усвојили су решења о постављењу Арпада Блашка  за помоћника покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама, Катице Узелац  на место помоћнице покрајинског секретара за привреду и туризам, Драгана Ђурице  за помоћника покрајинског секретара за урбанизам и заштиту животне средине.

На седници је усвојена Информација о резултатима праћења и евалуације пројеката за које су одобрена средства на основу јавних конкурса Покрајинског секретаријата за здравство, социјалну политику и демографију у 2015.

(Танјуг)
 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести