Вучевић: Гарант за нова радна места и политичку стабилност

Градска изборна комисија прогласила је прву изборну листу за локалне изборе у Новом Саду Коалиције „Александар Вучић – Србија побеђује“ на којој прво место заузима градоначелник

Новог Сада Милош Вучевић. Листу, која је предата у понедељак увече, подржало је 4.257 грађана у рекордном времену, мало више од три сата. То је, како је оценио Вучевић, захваљујући се грађанима на великој подршци, импозантан број.

На листи Коалиције предвођена напредњацима и Александром Вучићем су и кандидати СДПС-а, странке Расима Љајића, ПУПС-а Милана Кркобабића, Покрета социјалиста Александара Вулина, Нове Србије Велимира Илића и СПО-а Вука Драшковића.

– Коалиција заступа политику отварања нових радних места у Новом Саду, смањења броја незапослених и гарант је политичке стабилности у граду – нагласио је Вучевић.

Изразио је уверење да ће добити огромну подршку грађана Новог Сада, као и да ће Коалицију подржати и Самостална демократска странка Србије, група грађана „НС блок”, странка словачке националне мањине „Напред, Словаци” као и још неколико странака и удружења грађана.          

– Циљ нам је да након ових избора имамо одличну сарадњу с републичком владом и с новом покрајинском владом, да не буде као што се досада дешавало, надгорњавања на различитим нивоима власти, већ да се окупимо око заједничких пројеката и да заједно радимо на њиховој реализацији, а све на добит и у корист грађана Новог Сада, Војводине и Србије – истакао је Вучевић.

На изборној листи од 78 кандидата, шездесетак имена је ново. Од старих кадрова СНС-а из актуелног Скупштинског сазива, од 2. до 4. места на листи су Здравко Јелушић, Цвија Васић и Слободан Милић. Пети је шеф новосадског СПО-а мр Владимир Јелић, а на шестом месту досадашња заменица шефа одборничке групе СНС-а Дина Вучинић, док њеног доскорашњег шефа др Александра Милованчева нема на изборној листи, као ни одборника који су у овом мандату прешли из других странака у одборничку групу око СНС-а. Међу првих двадесетак кандидата нашло се места и за одборника ПУПС-а Тихомира Николића који је и најстарији кандидат на листи, рођен 1943. године, шефицу одборничке групе око СПО-а Бранку Бежанов из СПО-а. Најмалађи  на листи су Јована Керац(1991.) из Новог Сада и Немања Слијепац из Сремске Каменице.

Тачно трећину изборне листе чине жене.

Међу занимањима кандидата највише је оних с разним степенима стручности у економији, праву, саобраћају, машинству, има и менаџера, еколога, пензионера, царника, студената, а један кандидат је и редован професор на Универзитету. Из самог града Новог Сада је 48 кандидата, по пет је из Ветерника, Сремске Каменице, Петроварадина, четири из Каћа, три из Футога, док остатак кандидата долази из готово свих осталих приградских насеља сем Бегеча и Пејићевих салаша.

Странке, коалиције, покрети и удружења имају рок до 8. априла у поноћ да поднесу изборне листе Градској изборној комисији, која има 24 сата да одлучи о проглашењу те листе.

Е. М. – С. Кр.

 

Гласачки листић беле боје

Градска изборна комисија донела је одлуку да ће гласачки листић за избор одборника Скупштине Града Новог Сада на изборима расписаним за 24. април 2016. године бити беле боје. Контролни лист ће бити плав.

 

Председници савета месних заједница

Међу првих двадесетак кандидата и председници савета месних заједница Сремске Каменице – Љубомира Ласицу, Петроварадина – Душана Поповића, Ковиља – Младена Верначког и Лимана 3 – Николу Поповића.

На листи су и председници савета месних заједница Степановићево – Вељко Абрамовић, Лиман – Милорад Рељић, Јужни Телеп – Иван Силер (Покрет социјалиста), Народни хероји – Милица Павлић, Клиса – Драган Хемон и Будисава – Новак Максимовић.

EUR/RSD 117.1109
Најновије вести