Вучевић: Глас политици Стабилности

У новосадској изборној јединици избори ће бити поновљени на пет бирачких места, по првим информацијама – 8. маја.

Градска изборна комисија је саопштила да ће због техничких пропуста бити поновљени избори у Петроварадину, на бирачком месту 46, у новосадској Основној школи „Прва војвођанска бригада”, на бирачком месту 61, затим у Сељачких буна 51 а, у Пензионерском дому у Руменки, у Основној школи „Јован Поповић” у Др Илије Ђуричића 2а, као и у Основној школи „Иво Лола Рибар” у Новом Саду. 

ГИК је оценио да су прелиминарни резултати односа снага у Скупштини града Новог Сада валидан показатељ резултата које су изборне листе постигле на изборима у недељу. За 78 одборничких места у градском парламенту такмичило се 16 коалиција и странака. По прелиминарним резултатима, убедљива је победа листа „Александар Вучић – Србија побеђује”, која је освојила 40,64 одсто гласова и тиме добила 38 одборничких мандата. Друго место је освојила листа Саше Радуловића „Доста је било” с 9,48 одсто гласова, што је његовој странци донело осам мандата. На трећем месту је Српска радикална странка с 8,67 одсто гласова, што је радикалима осигурало осам одборничких мандата. Листа „Ивица Дачић – СПС – ЈС Драган Марковић Палма” добила је 8,29 одсто гласова и тиме такође осам мандата. На петом месту је ЛСВ са 7,34 одсто гласова и шест одборничких места, док је на шестом ДС са 6,6 одсто гласова и такође шест мандата. У Скупштини града по један мандат су добиле мањинске листе: СВМ, Зелена странка и „Ниједан од понуђених одговора”.

– Резултати локалних избора су показали да су Новосађани гласали за политичку стабилност, у којој нико неће моћи да политичким условљавањима зауставља напредак и реформе у граду – изјавио је јуче члан Председништва и председник ГО СНС-а Милош Вучевић, који је и градоначелник Новог Сада.

Он је казао и да је СНС остварио историјски резултат на изборима јер, како је објаснио, тешко да је иједна странка раније могла сањати да ће у Новом Саду имати 40 одсто подршке грађана, али је додао да ни он, као ни други чланови СНС-а, нису због таквих резултата у еуфорији. 

– Догодило се оно што сам прижељкивао – да се Новосађани определа за политичку стабилност свог града јер то свакако утиче на квалитет живота сваког од нас – казао је он.

Вучевић је најавио и битне промене у градској власти, с обзиром на то да поједине странке, које су у претходном мандату биле део градске владе, нису прешле цензус.

– Очекујем да дођу људи с новом енергијом, знањем и вољом да се боре за Нови Сад – истакао је градоначелник Вучевић.

Он је казао и да ће у СНС-у бити кадровских промена.  

Е. Марјанов

Сви грађани једнако важни
– Ја ћу као градоначелник и у наредне четири године, уколико ми Скупштина града укаже поверење, наставити политику једнаког развоја града јер су ми сви грађани једнако важни. Једнако су ми важни и Футог и Стара и Нова Детелинара, и Ковиљ и Будисава, и Грбавица и сва четири Лимана и Степановићево и Ветерник и Клиса и Слана бара и Салајка и сви остали делови града – поручио је Вучевић.
 

 

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести