Вучић: Албанци нису ни видели воз, Срби видели оклопна возила

Премијер Александар Вучић изјавио је да у наредним разговорима у Бириселу заједнички закључак мора бити да не сме доћи до

употребе оруђа и оружја и нагласио да после састанака са Федериком Могерини и Ангелом Меркел мирније гледа на ситуацвију на западном Балкану.
 Вуцицћ је на конференцији за новинаре рекао да неће бити нимало једноставни разговори у уторак, да се полази са две супротстављене премисе, они да је Косово независно ми да је део територије Србије и да је тешко да се дође до заједничког закључка али да он мора бити постугнут да се оружје не употребљава.

Он је навео да сви причају и да су правили причу око воза, али да нико није обратио пажњу на довођење тешког оружја и оруђа те оценио да је све то било организовано, али и подвукао да Албанци нису ни видели тај воз и након што је заустваљен довели специјалне јединице на север Косова и Метохије.
Како је рекао све да су Алабанци користили индијанске трикове и стављали уво на шине тај воз нису могли ни да чују ни да виде.
На примедбе да је то што је писало на возу "Косова је Србија" провокација Вуцић је рекао да у томе не види провокацију а подсетио да је застава "Велике Албаније" донешена у Београд и тада је речено што смо се толико насекирали због тога. 

Премијер је додао да ми нисмо због тога износили оружје али они јесу 17 оклопних возила и специјалне јединцие чисто етнички састављене од Албанаца.
"Када им то кажете они кажу браво што си сачувао мир" додао је Вучић али и подвукао да многи политичари "причају глупости" у вези са споразумом из Брисела.

Он је објаснио да се јансо види да полицијске јединице на северу Косова и Метохије мора да буду састављене у скалду са етничким саставом те да то важи и за специјалнер јединице а не да се шаље РОСУ са 100 одсто албанцима у њој.
Како је рекао, срећан је што је избегнут сукоб, иако су, каже, неки желели да га испровоцирају.

Вучић је рекао да у Брисел идемо да покушамо да се договоримо, да и једни и други учине неки уступак.
Премијер је подвукао да је захвалан шефу европске дипломатије Федерики Могерини као и немачкој канцеларки Ангели Меркел са којима је имао одвојене састанке у Давосу и додао да након тих разговора мирније гледа на ситуацију, бар краткорочно, на западном Балкану.

 

Наставак дијалога у уторак

У уторак у вечернњим часовима наставићемо дијалог с Приштином у Бриселу, најавио је данас на прес конференцији у Влади Србије премиејрн Алекснадра Вучић. 

На састанак ће овог пута ићи и председник Томислав Николић, додао је премијер, наводећи да ће верује да ће приштиснка страна довести своје највише представнике. 
"Надам се да ће бити довољно рационалног приступа да се не догоди довођење оружја и оруђа у средину где живе Срби већински и да би се  показивали мишићи", навео је Вучић додајући да је за Србију најважније да се избегну сукоби и провокације. 

Такође, како је рекао, верује да ће разговори бити успешни, а мићемо, напоменуо је, уложити много труда и рада да бисмо обездедили економски сигурну будућност за грађане у Србији.

 

У 2017.реконструкција Тиршове, Тиршова 2, сајбер нож, ангиосале
Премијер Александар Вучић изјавио је данас да ће једна од кључних тема у 2017. години бити побољшање стања у здравству и најавио набавку сајбер ножа као и три ангиосале, а за два месеца завршетак КЦ у Нишу.

Реконструкција Тиршове и изградња Тиршове 2, затим почетак  изградње нових клиничких центара у Београду и Новом Саду, Крагујевцу...део су онога што ће се радити у здравству ове и наредних година, а што је најавио премијер на кионференцији за новинаре.

Како је рекао, у претходној години је набављено 85 амбулантних возила, 140 домова здравља је обновљено, купљени су гама ножеви, акцелератори, обезбеђен бесплатан епидурал за породиље у Нишу...запосљено хиљаду лекара и сестара.

 

Скандал с рачунима за струју се неће поновити
Грађани који су, због неправилности и раду ЕПС-а, добили рачуне веће него што су потрошили за струју биће обештећени, рекао је данас премијер Александар Вучић и поручио да се скандал с рачунима више неће поновити. 

Вучић је на конференцији за новинаре, наводећи да је јутрос разговарао са директором ЕПС Милорадом Грчићем, рекао да је примио 104 писма грађана који су му послали увећане рачуне за струју, додајући да је нормално да рачуни буду увећани за пет, десет одсто, али да је немогуће да буду увећани за 100 или 150 одсто.

"Установили смо неправилности у раду ЕПС-а, водиће се и посебна истрага других државних органа", рекао је Вучић и додао да је Грчић упозорен и да ће данас упознати јавност о мерама ЕПС-а.
Вучић је рекао да је очигледно да поједина бројила нису ни очитавана, наводећи да нико не може да измишља цену струје и повећава рачуне.

Премијер је рекао да ће новац грађанима бити враћен, тако што ће плаћати мање рачуне за фебруар или март или на неки други начин.
"Тај скандал се неће поновити и ту причу смо завршили", рекао је Вучић и захвалио грађанима који су, каже, знали да држава неће дозволити такву неправду и да ће узети ствар у своје руке.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести