Вучић: Имамо доказе да је Ђукановић праћен

Српски безбедносни органи дошли су до непобитних доказа, укључујући и материјалне, да су, између осталог и на територији Србије, припремане различите илегалне активности

на територији Црне Горе, рекао је вечерас премијер Александар Вучић после седнице Бироа за координацију служби безбедности.

Вучих је навео да наше службе имају непобитне доказе да су одређена лица, а то нису "ови који су ухапшени доле", пратила путању кретања председника владе Црне Горе из дана у дан, из минута у минут, и обавештавала друга лица о томе".

Међу доказима су и униформе и новац и директна признања - све то поседују наше службе у вези са планираним активностима у Црној Гори, рекао је.

У тим активностима има учешћа "елемената иностраности", рекао је и прецизирао да није рекао "страних служби".

"Нека су лица приведена у Београду и налазе се под нашом контролом" рекао је он и додао да су радилиа са људима због којих се може рећи да постоји елемент иностраности.

"Добра је вест да у свему нисмо наишли на умешаност било ког поолитичара из Србије, а ни из Црне Горе", рекао је премијер.

Упознали смо о свему специјалног тужиоца Црне Горе и њихове безбедносне структуре, рекао је Вучић.

Вучић је додао да група људи ухапшена на дан избора у Црној Гори нема везе са тим.

"Сећате се да сам одмах чим су ухапшени рекао да тај башибозук није могао то да уради, али има ко је могао", рекао је Вучић и додао "знате о коме говорим".

Одговарајући на питања, Вуцић је рекао неће да буде неко ко ће да учествује у новом "случају Багзи".

"Тај филм нећете да гледате" подвукао је Вучић.

„Успели смо да отворимо одређене ствари за које знамо да Црна Гора није успела да их отвори. Знам да вечерас 90 одсто пљује у свој телевизор, али је мој посао да кажем истину и прогутам што је најгоре", објаснио је он.

Према његовим речима Црна Гора је закаснила око одређених ствари, а наше службе се тиме нису ни бавиле у то време, већ накнадно и успеле су нешто сасвим друго да открију, а то је да нису успеле да пронађу везе политичара из Црне Горе и Србије.

Реч је, како је истакао, о криминалним организацијама, а у самој организацији било је "елемената иностраности".

 

Високи функционер УКП одавао податке, поступак у току

Високи функционер Управе криминалистиче полиције одавао је оперативне податке страним службама и против њега се води поступак, изјавио је вечерас премијер Александар Вучић.

"Управо се води поступак, што значи да имамо сву истину, питање је само да ли ће тужилац да процени да је предмет притворски или не. Али, не мислим да је притвор важан, већ окончање поступка", рекао је Вучић на ванредној седници Бироа за координацију слижби безбедности, на којој је размотрен и појачан рад страних обавештајних служби у Србији.

 

Задоволни резултатима борбе против криминала

Премијер Александар Вучић поручио је вечерас да је држава задовољна резултатима борбе против криманала и корупције у последња три месеца и додао да ће држава до краја године неколико пута жестоко ударити по криминалцима.

"Задовољни смо резултатима, то можете да видите на улици. Кад вам цена дроге на улици расте, то значи да су криминалци под притиском, кад вам цена опада значи да могу неометано да делују или да имају своје различите видове договора са нашим безбедносним структурама", рекао је Вучић.

Он је истакао да они који су до сада обавештавали криминалце, а постоје сумње, али недовољна сазнања за то, то више неће чинити.

"Неколико пута ћемо жестоко ударити ту банду по губици до краја године, у данима кад то буду најмање очекивали и ти резултетаи ће бити још бољи", рекао је Вучић и додао да ће они који користе дрогу морати да је плаћају знатно скупље него до сад.

Он је рекао да је држава задвољна борбом против шверца цигарета, која штизу са територије Македоније, Косова и Метохије и Црне Горе, чиме су у добром делу су задовољни и легални произвођачи дувана.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести