Вучић: Суфицит државе крајем јануара можда осам милијарди

Србија ће крајем јануара имати значјано већи суфицит него што је очекивало, рекао је вечерас премијер Александар Вучић, који учествује на светском економском форуму у Давосу.

"Имам једну ексклузивну вест за грађане Србије. За првих 20 дана ове године имаћемо суфицит већи од очекиваног, и то без било каквих  једнократних плаћања, па се може десити да крајем јануара суфицит буде осам, уместо пет милијарди динара", рекао је Вучић у разговору за ТВ Пинк. 

 

Опозиција већ има спотове,СНС још ни кандидата
Премијер Србије Александар Вучић каже да опозиција већ има спотове за председничке изборе, док СНС још нема ни кандидата, а нападе политичких противника, како је навео, види као легитимне и разумљиве. 

"Они и немају ништа друго да раде", рекао је Вучић у разговору за телевизију Пинк из Давоса. 
Како је рекао, он је на Светском економском форуму током четири дана имао бројне разговоре са најутицајнијим државницима, упитавши шта су за то време радили његови политички противници у земљи. 
"Шта они да раде по цео дан? Сасвим је легитимно да политички нападате, али није легитимно да обећавате оно што не можете да урадите", приметио је.

На питање новинара како коментарише најаву Вука Јеремића да ће га победити на изборима, Вучић је одговорио да је и то легитимно и поновио да је виша пута већ рекао да "имамо много победника на српским изборима".
"Не знам ко ће бити кандидат СНС-а, али важно је да су они победили", рекао је Вучић.

Премијер је рекао да је пресрећан због посла који обавља и позиције коју има, приметивши да нема веће части од вредног обављања тог посла у интересу грађана, али да је за њега невероватно да о пропасти Србије говоре они, како каже, у чије време је Србија пропала и у чије време је све опљачкано.

Упитан да ли уопште размишља о председничким изборима, Вучић је рекао да о њима размишља на другачији начин, на начин да има у виду тешку ситуацију у коју је земља доведена.
"Али пре свега размишљам о будућности Србије и не бих волео да се она врати у прошлост, да нерад победи рад и да лоповлук победи поштење", рекао је Вучић.

Он је рекао да су на председничким изборима Саша Јанковић, Вук Јеремић и Војислав Шешељ, а да СНС још нема кандидата.
Вучић је додао да политички противници дају огроман новац саветницима из САД, Израела, Румуније и осталих земаља, милионе евра и да већ имају спремне спотове.

"Ми немамо спотове и ништа, ми морамо овде да радимо", рекао је Вучић и потврдио да ће до Сретења заједно са председником Републике објавити име председничког кандидата.

 

Најпрљавији напади од оних којима сте много учинили
Премијер и лидер СНС Александар Вучић каже да је било разговора са Велимиром Илићем о његовом ангажману у Коридорима Србије, али да је он одлучио да стручњаци воде Коридоре.

Вучић је, коментаришући реаговање Велимира Илића у медијима, рекао да се у Србији најпрљавији напади могу очекивати од оних којима сте  много учинили.
"Милош велики је некада говорио - што тако ружно збориш о мени као да сам ти неко велико добро учнио. Тако и у Србији најпрљавије нападе, и на породице и све друго, можете да очекујете од оних којима сте учинили. Они којима ниста нисте учинили обично вас воле и поштују", рекао је Вучић.
Вучић је рекао да је Илић својом реакцијом показао ону линију која раздваја актуелну владу у односу на претходне, да није крио разлог своје љутње и да је рекао да је незадовољан јер није постављен на место министра или директора Коридора Србије.

Наводећи да је било разговора о томе да Илић дође на то место, Вучић каже да је одлучио да струка ипак води Коридоре, како би држава радила најбоље за грађане.
"Зато што нећу да будем неко ко ће да буде уцењиван и нећу да водим политику транге-франге како многи новинари и сви политичари замишљаљу полазећи од себе - 'ја теби нешто, ти мени нешто...Тога сада нема", рекао је Вучић.

Премијер је, уз опаску да је неким партнерима дао много мандата, те да би раскидањем коалиција могао остати без скупстинске већине, прокоментарисао да је то часније него да се већина одржава по сваку цену.
Коментаришући излазак Дубравке Филиповски из Нове Србије, Вучић је рекао да је она последњи пут имала изванредан говор у парламенту и да би било нелогично да подржава Илићеве речи.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести