„Ђаволи“ показали класу

Белгија – Мађарска 4:0 (1:0)

ТУЛУЗ: Страдион Муниципал, гледалаца 33.000, судија: Мажић (Србија), стрелац: Алдерверелд у 10.  Бачуај у 78.  Азар у 80. и Караско 91.  минуту, жути картони: Вермален, Бачуај, Фелаини (Белгија), Кадар, Ланг, Елек, Салаи (Мађарска).  

БЕЛГИЈА: Куртоа - Меније, Алдерверелд, Вермален, Вертонген - Вицел, Најнголан, Де Брујне, Мертенс (Караско), Азар (Фелаини) – Лукаку (Бачуај). 

МАЂАРСКА: Кираљ – Ланг, Јухас (Беде), Гузмич, Кадар – Пинтер (Николић), Гера (Елек), Џуџак, Нађ, Ловренчич – Салаи.

Како се и очекивало репрезентација Белгије је лако савладала елекцију Мађарске. Све време „црвени ђаволи“ сзу доктирали темпо и били бољи. Мађари само повремено успели да одржавају равнотежу на терену, али нису разочарали и пласманом у осмину финала постигли су много, јер нико пре почетка ЕП на њих није озбиљно рачунао. Мађарска репрезентација ушла је у меч са Белгијом и сувише опрезно повукла се на своју половину и дозволила „ђаволима“ да преузму инцијативу. Таква игра им се врло брзо осветила, уз то код  слободног ударца Де Брујнеа поставили су одбрану и сувише наивно, па је високи Алдервелерелд после лепе набачене лопте са десетак метара лако савладао ветеран Кираља. После гола Мађари су отворили игру, кренули су нешто предузимљивије према голу Куртое, али никако нису пронашли пукотину у одбрани Белгије. С друге стране хитри играчи „црвених ђавола“ Азар и Де Брујне правили су праву пометњу у одбрани “лаке коњице“, неколико пута су стизали  на домак гола, али у одсутним моментима нису били довољно прецизни.  Додуше ,сјајно је бранио и Кираљ. Прву велику прилику имао је Де Брујне који је са 18 метара шутирао из слободног ударца, али је голман мађарске репрезентације уз помоћ пречке успео да сачува гол, потом је Мертенс био  у прилици, али је Кираљ поново феноменално реаговао. Мађари су пред крај полувренена успели да успоставе рабвнотежу на терену, прво је Ловренчич, а поптом и Џуџак шутирали акли нису били довољно прецизни.  Можда најбољу шансу наши суседи имали су после грешке голмана Куртое, када се чувар мреже Белгије оклизнуо и промашио лопту, али је она на његову срећу завршила у гол ауту, само са корнером. Друго полувреме почела је новом сјајном одбраном голмана Кираља, који је зауставио шут Азара искоса. Прву праву прилику Мађари су имали тек у 50.  минуту, али је Салаи искоса са десетак метара тукао поред гола. Нешто касније и Јухас је тукао искоса са десне стране поред гола.

И даље се брзо преносила лопта, али је било доста непрецизности у завршним пасовима. Међутим, како  се меч приближавао крају понестајало је снаге тимовима, а то је искористио млади Бачуај који је после додавања Азара  лако погодио мрежу. Само неколико минута касније и Азар се уписао у листу стрелаца, уморни Мађари су стали и дозволили најбољем играчиу белгијске репрезентације да са 16 метара лако погоди мржу. А последњим секундама меча  и Караско је био прецизан.

Наш судија Милорад Мажић је добро водио меч, готово без иједне грешке.

Г. Ковач

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести