„Дневник” бира спортисте године АП Војводине по 60. пут

Била је ово година пуна великих, највећих спортских догађаја. Наравно, 2016. обележиле су Олимпијске игре у Рио де Жанеиру, на којима су велики траг оставили и спортисти из Србије,

који су у далеком Бразилу освојили укупно рекордних осам одличја (два злата, четири сребра и две бронзе). Уз Олимпијаду, одржано је и неколико светских и континенталних првенстава, на којима су, такође, спортисти из географски мале, али по срцима - велике Србије, остварили врхунске резултате и освајали медаље који могу и морају да нас, све заједно, чине поноснима.

Можда јесте флоскула, али спортисти су још једном потврдили да су најбољи амбасадори наше земље. Година се, ево, лагано приближила самом крају, па је време да се прогласе најбољи. “Дневник” је ушао у 75. годину постојања, а његов Избор спортисте године у АП Војводини одржаће се јубиларни, 60. пут и по томе је наша манифестација дефинитивно постала најстарија у Србији. Пуних шест деценија новинари Спортске рубрике мере и вреднују све оно што су девојке и младићи из Покрајине учинили на разним првенствима и како су и с колико успеха репрезентовали своје градове, АП Војводину и Републику Србију, на свим меридијанима широм  планете.

Вечна листа оних који су понели звање најбољег у Војводини, дакле, добиће још једно, светски вредно име и то је оно што све нас чини поноснима, а верујемо да исто осећање деле и читаоци “Дневника”. Посебну вредност има чињеница да се на тој листи спортских јунака налазе и имена појединаца који су одавно пронашли место у светској историји спорта, као и они који су померали или још увек померају границе својим остварењима. У хотелу “Нови Сад”, у среду у 13 часова, окупиће се сам крем војвођанског спорта, који, погледа ли се мало пажљивије, уједно јесте и елита у много ширим оквирима.

Биће ту некадашњих и садашњих освајача олимпијских, светских, европских, балканских и иних медаља, велемајстора чија су остварења одавно ушла или тек улазе у легенде. Тако је било одувек, од када “Дневник” организује Избор за спортисту године, нема сумње биће исто и данас. Жири састављен од новинара Спортске рубрике свој посао је завршио, а остао је само још најсвечанији чин, тренутак када ће бити проглашени и награђени најуспешнији у 22 спортске гране и њих троје најбољих међу најбољима.

На нашој приредби, уз спортисте се окупљају и сви они без којих би остваривање великих резултата било немогуће.Зато очекујемо и бројне тренере,као и представнике фирми и компанија које проналазе интерес улажући у спорт. Убеђени смо, ма знамо сигурно, да им се маркетиншки то вишеструко враћа и навијамо да у 2017. и годинама које следе после тога чине то још у већој мери.

Уз њих, драги гости биће нам и људи из друштвено-политичког живота Новог Сада, АП Војводина и Републике Србије, који планирају буџет за такмичења, спортску инфраструктуру, услове за тренинге и нормалан рад... Једном речју, на 60. „Дневниковом” Избору спортисте године очекујемо пријатеље спорта, који су, уз наше јунаке, омогућили да с поносом дочекамо крај једне и, уз још већа надања и очекивања, почетак нове календарске године.

А. Предојевић
 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести