„Орлићи“ разбили првака Европе

Свака част нашој младој фудбалској репрезентацији на партији против актуелног првака Старог континента Шведске. У пријатељском мечу изабраници Ненада Лалатовића очитали су

лекцију ,,викинзима“ и рутински славили. Само да је то наговештај и добрих игара на Европском првенству у Пољској, јуна ове године.

Оно што је нови селектор Ненад Лалатовић и обећао у најави меча – испунио је. Храбро је напао великог ривала, и као последица тога сатерао га у мишју рупу. Импоновало је како су наши момци изгледали; лепршаво, расположено, одговорно, онако како треба да играју велике екипе. Швеђани нису имали одговор на то па су већ до полувремена били у нокдауну – губили су са 2:0. Сви у нашим редовима били су сјајни али својим учинком издвојио се Андрија Живковић. Подсетио је овај бисер нашег фудбала на своје најбоље дане, и голом и асистенцијом крунисао бриљантну партију. Радује да се овај момак враћа у праву форму.

Јако битно је да је добар био и Грујић, који никако да заблиста у Ливерпулу, али и велики повратак Огњена Ожеговића, који је помало падао у заборав. Њих двојица су прописно мучила голмана Швеђана Ериандсона. Све оно што нису приказали на прошлој смотри у Чешкој ,,орлићи“ су приказали у Марбељи и најавили добар пласман у Пољској.

Импонује и како је млада репрезентација изгледала у другом полувремену. Овог пута играло се на резултат, акценат је био на очувању вођства и евентуалну претњу кроз контру. И тај задатак ,,орлићи“ су обавили беспрекорно. Умртвили су ,,викинге“ који су само једном успели да запрете, али су зато наши момци имали још две прилике.

Наши момци одиграће у уторак још једну пријатељску утакмицу и то против још једног учесника предстојећег Европског првенства – Словачке. У предграђу Братиславе наши момци имаће прилике да још мало утврде градиво и са још више самопуздање дочекају наредне сусрете. За сада је све добро. !

И. Лазаревић

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести