„Седморо величанствених” из Србије

Српско куглање представљаће “седморо величанствених” представника на 22. појединачном сениорском и 14. јуниорском Светском купу у немачком Штраубингу, од 9. до 12. фебруара.

Селектор сениора Милош Поњавић одлучио је да играју најбољи куглаш света Вилмош Заварко (Спорт, Подбрезова) и  репрезентативац Београда Милош Симијоновић, некадашњи јуниорски вицешампион света – појединачно и у тандемима.Драган Фатовић, селектор сениорки, определио се за тренутно најбољу српску куглашицу Јасмину Анђелковић (Алимента, Нови Сад), учесницу осмине финала на СП у истарском Новиграду прошле године и бронзану у миксу са Барањем са СП 2014.

Војко Павловић, селектор јуниорске мушке репрезентације наше земље,која је четвороструки узастопни шампиона света, определио се за троструког јуниорског првака света из  Новиграда прошле године Роберта Ерњешија и освајача седам сениорских и јуниорских медаља на истом шампионату Игора Ковачића (обојица Сегедин).

Коначно, Јулујана Вукадиновић, селекторка  јуниорки, определила се за бронзану с кадетског Светског купа прошле године у Новиграду и званичну двоструку шампионку Србије за јуниорке Кристину Љубенковић (Сингидунум, Београд), као и двоструку вицешампионку Србије Мају Ђукић (Раднички, Нови Сад).

На последњем Светском купу 2015. у Хиршауу у Немачкој, српско куглање постигло је велики успех освајањем три медаље – сребра и две бронзе. Сениорско сребро припало је Вилмошу Заварку, док су јуниорске бронзе освојили Маја Ђукић и Роберт Ерњеши.
У комбинацији за Куп нација (сабирају се најбољи резултати куглашица и куглаша), у јуниорској конкуренцији Србија је била прва испред Немачке и Аустрије, док је код сениора заузела треће место, иза Мађарске и Хрватске.

С. Р.

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести