„Ваљку” опет нула, Бачванима сладак бод

На историјској утакмици бачкопаланачког фудбала Бачка, која први пут игра у елитном рангу такмичења, у Новом Саду је успела да се одбрани и освоји бод против фаворизованог Партизана.

ОФК Бачка - Партизан 0:0

НОВИ САД: Стадион Карађорђе, гледалаца 4.500, судија: Симовић (Ловћенац). Жути картони: Бјелош, Баста, Остојић (Партизан). Црвени картон: Бјелош (други жути).

ОФК БАЧКА: Манојловић 7, Смиљанић 6, Јосимов 6, Илић 6, Клисура 6, Рогач 7, Бајић, Бркић 6. Галић 5, Тривуновић 6 (Трајковић), Мастиловић 6 (Зечевић).

ПАРТИЗАН: Шаранов, Вулићевић 7, Гогуа 6, Миленковић 6, Богосавац 6, Евертон 7, Михајловић 5 (Илић 6), Брашанац 5, Ђуричковић 6, (Божинов), Радовић 5 (Леонардо), Ђурђић 5.

Београђани су одиграли још једну слабу и анемичну утакмицу са мало добрих акција и сморених шанси. Током већег дела уткамице Партизан је безидејно играо око гола Филипа Манојловића, али без решења за чврсту одбрану тима из Бачке Паланке.

Од старта Партизан је преузео иницијативу, али су црно-бели играли неповезано и са много нетачних пасова. После једног таквог случаја лопте се докопао Филип Бајић, центрирао у срце шеснаестерца, тамо је захватио Бјелош, али лопта је ударила у пречку и одбила се у поље. Прву иоле озбиљнију прилику црно-бели су имали у 20. минуту када је Брашанац убацио оштру лопту на петерац, али је Манојловић интервенисао испред Ђурђића. Најбољу шансу у првом полувремену Партизан је имао после корнера када се лопта одбила до Радовића који је у паду шутирао поред гола. Бачка је била потпуно безопасна и испоставиће се до краја меча није припретила Шаранову.

На полуивремену Иван Томић је уместо Радовића и Михајловића у игру је убацио Сашу Илића и Бразилца Леонарда. Партизан је заиграо нешто брже и покретљивије и у 48. минуту црно - бели су, утисак је, оштећени за пенал када је на ивици казненог простора срушен Брашанац. Ипак, судија Симовић сматрао је да је фаул начињен изван простора од шеснаест метара. У 67. минуту са петнаестак метара шутирао је Ђуричковић, али је изблокиран, а три минута касније Партизан је прокоцкао најбољу шансу у другом полувремену. Леонардо је проиграо Брашанца који је шутирао са седам-осам метара, али је Манојловић правовремено истрчао и изблокирао шут Партизановог везисте. Имао је Партизан две полушансе у финишу меча. Прва се збила у 86. минуту када је после корнера голман Бачке одбио лопту, а млади штопер Миленковић главом је погодио само спољни део мреже. У судијској надокнади и Боћинов је из изгледне позиције шутирао главом преко гола, те је славље бачкопаланчана за освојен први бод у суперлигашком друштву могло да почне.

Д. Кнежић

Томић незадовољан

На конференцији за медије после утакмице тренер Партизана Иван Томић био је наравно разочаран исходом, али и игром својих изабраника.

- Прво полувреме одиграли смо катасторфално без ритма и кретања. Очигледно да постоји психичка баријера након елиминација из квалификација за Лигу Европе. У другом делу били смо бољи и бржи са више жеље, али нажалост из неколико прилика нисмо успели да дамо гол, док смо из прекида били безопасни - рекао је Томић.

Наравно тренер Бачке Спасоје Јелачић био је далеко задовољнији.
- Честитам својим играчима на фанатичној борби и освојеном боду. Слажем се са својим колегом, јер смо у првом полувремену тактички одлично парирали Партизану, чак мислим да имамо и за чим да жалимо, јер смо пропустили лепу прилику. У другом полувремену Партизан је показао да има квалитет, узео нас је „под своје”, али смо уз дозу среће успели да се одбранимо и освојимо велики бод - рекао је Јелачић.

Зашто гола нема
Навијачи Партизана су у већем делу меча давали подршку својим љубимцима, али како је време одмицало скандирали су против Управе и тренера Томића. У једном моменту запевали су слоган: „Зашто гола нема, хеј, Партизане, питам те”.

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести