„Викинзи” прави тест за Пољску

Млада репрезентација Србије (До 21) у оквиру припрема се за Европско првенство у Пољској,у петак у Марбељи у Шпанији одмериће снаге са одговарајућом селекцијом Шведске.

Противник по мери, актуелни шампион Старог континента, па ће ,,орлићи“ моћи да се увере где су у овом тренутку у односу на ,,викинге“. Наши фудбалери играће ослабљени, без Уроша Ђурђевића и Мијата Гаћиновића, који су прикључени, А тиму, а због повреде неће играти ни Немања Михајловић.

Момак, који све више плени својим играма у Бенфици је Андрија Живковић. После периода привикавања и незгодних повреда усталио се у тиму  из Лисабона, а очекује да буде један од предводника ове генерације ,,орлића“ на Европском првенству.

- Добро је, сада је све у реду, изборио сам се за минутажу у Бенфици, пружам све боље игре. У све сам бољој форми па очекујем да ћу до Пољске бити фит. Радујем се новим изазовима у младој селекцији, амбиције су велике, желимо да се окитимо медаљом - рекао је Живковић.

Сјајни фудбалер уверен је да ће сарадња са новим селектором Лалатовићем бити успешна.

- Од првог тренутка Лалатовић је остварио сјајну комуникацију са нама; енергичан је, млад, разуме психу младих фудбалера. Објаснио нам је да верује у нас и да ће учинити све да дамо свој максимум на Европском првенству. Тактички је поткован, изнео нам је свој план за мечеве који следе, па сам сигуран да ћемо имати шта да презентујемо већ против Швеђана. Иза њега су сами успеси и не видим зашто би сада било другачије.

А, Швеђани су права провера.
- „Викинзи“ су шампиони Европе, екипа која је играла најбољи фудбал на прошлој смотри у Чешкој. Играју модерно, нападачки, са пуно дуела, и мало контаката са лоптом. Физички су изузетно јаки. Напашћемо их, то је план, нећемо се повући, желимо да се потпуно измеримо са њима. Наравно, још су ово припреме али ни резултат није небитан. Ићи ћемо да обезбедимо што бољи – нагласио је Живковић.

И. Лазаревић

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести