13.коло СЛС: Пљусак у наставку разбудио Новосађане

У првој утакмици 13. првенственог кола фудбалске Суперлиге Србије, гледаоци су могли да прате обострано незанимљиву и спору игру без голова и правих шанси у првих 45 минута

Војводина - Вождовац 3:1 (0:0)

НОВИ САД: Стадион “Карађорђе”, гледалаца: 1.000, судија: Глођовић (Врбас). Стрелци: Малбашић у 47, Палочевић у 55. и Трујић у 64. за Војводину, а Стојановић у 53. минуту за Вождовац. Жути картони: Јовановић и Синђић (Вождовац).

ВОЈВОДИНА: Кордић 7, Лакићевић 7, Планић 7, Ковачевић 7, Антић 7, Максимовић 7, Јованчић 7, Палочевић 8, Мелег 7 (Тегелтија), Малбашић 8 (Зличић), Трујић 7 (Нешковић).

ВОЖДОВАЦ: Милошевић 6, Гајић 6, Благојевић 6, Петровић 6, Јовановић 6 (Синђић 6), Филиповић 5, Павловић 6 (Бољевић), Путинчанин 6, Дражић 6, Стојановић 7, Ћирковић 6 (Зец).

У првој утакмици 13. првенственог кола фудбалске Суперлиге Србије, гледаоци су могли да прате обострано незанимљиву и спору игру без голова и правих шанси у првих 45 минута, а у наставку, заједно с пљуском који је почео, интересантну утакмицу, зачињену са четири гола. Управо киша као да је разбудила новосадски тим и помогла му да стигне до девете победе и остане на другом месту на табели.

Београђани су с тројицом штопера у линији, згуснули  одбрану и онемогућили црвено-беле да развију игру. Због тога је било мало прилика, а највише узбуђења изазвао је, у 10. минуту, ударац Антића ка голу Марка Милошевића, када је лопта ударила у руку некога из одбране гостију, а судија Глођовић само одмахнуо руком и дозволио да се игра настави. Капитен Воше Дејан Мелег два пута је опробао ударац, у 22. и 31. минуту, али је оба пута лопта завршила у наручју чувара мреже Вождовца.

Најизгледнију прилику имао је тим тренера Братислава Живковића преко некадашњег нападача Војводине Јована Стојановића, који је у 40. минуту искоса с лев стране шутирао, али у спољњи део мреже гола на којем је стајао Марко Кордић.А онда се све променило на  терену... Играо се 47. минут, када се Филип Малбашић изборио за једну лопту у дуелу с Филиповићем и прецизним ударцем матирао Милошевића за вођство од 1:0.

Наставио је домаћин с притиском, па је у 53. минуту Мелег упутио центарут из слободног ударца, лопта никога није дотакла на том путу и, неочекивано, завршила је у мрежи. Међутим, радост новосадског тима помутио је помоћни арбитар Милан Минић из Ниша, који је махао недозвољену позицију неког од играча из Новог Сада. И док су они протествовали због те одлуке, севнула је контра, ођедном се сам пред Кордићем нашао Стојановић и донео изједначење.

Само два минута касније, одлично је по десној страни прошао запажени Иван Лакићевић, одиграо повратну лопту у срце казненог простора гостију, а на правом месту био је Александар Палочевић, најбољи појединац утакмице,  и други пут Вошу довео у вођство. До коначнох 3:1, тим тренра Ненада Лалатовића стигао је у 64. минуту, после нове грешке индиспонираног Филиповића. Палочевић је изишао пред голмана, могао је и сам да крунише акцију, али се определио за асистенцију ка Николи Трујићу. Брзоноги нападач јесте отишао у мртви угао, али је успео левом ногом да упути ударац за коначно славље црвено-белих.

Имала је Војводина прилику и у 70. минуту преко Палочевића и Трујића, али је овога пута лопта отишла поред гола. Малобројни и покисли гледаоци поздравили су нову победу Дејана Мелега и другова, пред два тешка гостовања - у Купу у Новом Пазару, а онда и у Нишу, у 14. колу шампионата.

А. Предојевић
 

Дебитовали Нешковић и Тегелтија

У 87. минуту тренер Војводине Ненад Лалатовић направио је двоструку измену играча и у игру, уместо Мелега и Трујића, увео двојицу 16-годишњака - Михајла Нешковића и Добрицу Тегелтију. На тај начин, два изузетно талентована дечака и репрезентативца из Вошине омладинске школе “Илија Пантелић”, постали су међу најмлађим дебитанатима у дугој историји новосадског клуба, а публика их је поздравила аплаузом.

Лалатовић: Поносан сам на играче које водим

Тренери Вождовца и Војводине - Братислав Живковић и Ненад Лалатовић, иначе добри пријатељи, сложили су се да је победа Новосађана била потпуно заслужена.
- Имали смо одређених проблема у игри у првом полувремену - признао је Лалатовић. - На паузи, рекао сам играчима да наставе да играју високи пресинг и управо нам је то и донело голове у наставку. Имам замерку на њихову реакцију и причу са судијом због поништеног гола Мелега, јер смо у контранападу и сами примили погодак, али нисмо ни тада стали, већ смо наставили да играмо и још два пута смо погодили циљ.

Поносан сам на играче које водим, остварили су и девету првенствену победу, а већ од данас почињемо да се припремамо за два тешка гостовања која нам предстоје.Живковић је честитао колегу на победи и истакао:
- На победу Војводине немам никаквих замерки, нити желим да је умањим на било који начин. Ипак, голови које смо примили били су последица неких наших грешака, али сада нема места јадиковању и окрећемо се изазовима који нам следе.
       А. П.
 

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести