2.коло Суперлиге: Лепа увертира за Лудогорец

Црвено-бели су премијерном победом у првенству против Металца ухватили прави ритам и направили лепу атмосферу пред важан дуел за квалификација за ЛШ

Црвена звезда - Металац 3:1 (2:0)

БЕОГРАД: Стадион „Рајко Митић„, гледалаца: 6000, судија: Гајдобрански (Нови Сад), стрелци: Рујиз у 14, Вијеира у 38. и Полетановић у 68. за Црвену звезду, Младеновић у 78. минуту за Металац. Жути картони: Рендулић, Петковић (Црвена звезда), Оташевић и Ровчанин (Металац).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кахриман 7, Петковић 7, Ал. Луковић 5, Рендулић 6, Ристић 7, Полетановић 7, Канга 7 (Ле Талек), Бабунски 7 (Ан. Луковић), Плавшић 6, Рујиз 7, Вијеира 7 (Сикимић)

МЕТАЛАЦ: Белић 7, Никодијевић 6, Оташевић 5, Бондаренко 5, Симовић 6, Панић 6, Мијић 6, Стојановић 6 (Младеновић 7), Ровчанин 6, Митровић 6 (Гочанин), Каиседо 7 (Чумић).

Црвено-бели су премијерном победом у првенству против Металца ухватили прави ритам и направили лепу атмосферу пред важан дуел за квалификација за ЛШ против Лудогореца који је на програму у уторак. Опет је тренер Божовић извео „шарени” састав који је за разлику од дуела са Напретком, сасвим солидно функционисао. Посао је готово рутински обављен, уз на моменте квалитетну игру актуелног шампиона.

Уводни минути сусрета били су неочекивано бурни. Обележила их је серија промашаја на обе стране. Еквадерац Каиседо у 3. и 8.минуту није успео да надмудри Кахримана, истом мером на другој страни узвратио је Канга у 4. и 6. минуту.

Уз доста среће домаћин стиже до вођства у 14. минуту. После шута Бабунског, лопта се одбила на страну до Рујиза који је топовским шутем погодио мрежу.
Већ након двадесетак минута ритам утакмице је пао, а опет је богиња Фотуна била уз црвено-беле, у 38. минуту после дуже паузе у листу стрелаца уписао се и Вијеира, који је практично одиграо „пас” са Оташевићем и тај поклон оберучке прихватио, рутинским ударцем матиравши одличног голмана Белића.

Много незанимљивије је било у другом полувремену где је домаћин рутински чувао велику предност коју је у 68. минуту и увећао. Веома добру партију својим првенцом у Звездином дресу крунисао је и Марко Полетановић.

У финишу утакмице и Металац је стигао до почасног поготка и то преко „резервисте” Митровића.
Црвено-бели су свој циљ остварили, освојени су првенствени бодови, велики број фудбалера је одморен и са нестрпљењем сви очекују уторак и мегдан са Бугарима.

З. Рангелов

 

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести